دسته
جك وSMS
ستاره ها
ايرانشناسي
مهدويت
خبر گزاري مهدي فخر در شهر ستان ها
كرمان شناسي
بهترين مطالب
آموزش گام به گام تنیس
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 305068
تعداد نوشته ها : 622
تعداد نظرات : 55
Rss
طراح قالب

قیمت نفت در بودجه سال 88 حداکثر 45 دلار تعیین شود 

    1387/9/2   4:19 ب.ظ 
    مشاهده : 17
 
حسین آفریده در میزگردی با عنوان "تاثیر نوسانات قیمت نفت بر بودجه سال 88" که در حاشیه نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در غرفه خبرگزاری فارس برگزار شد گفت: رکود حاکم بر اقتصاد جهانی به علت بحران مالی آمریکا است و اثراتی را بر اقتصاد کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی گذاشته است که بیشترین اثر آن را در کشورهای آسیایی می‌توان دید.
وی افزود: به عنوان مثال کشور چین اعتبار زیادی را قرار می‌دهد تا در مقابل این بحران ایستادگی کند و این اعتبار را به کسانی می‌دهد که در بازار نقش دارند.
وی ادامه داد: این بحران 2 اثر عمده را بر جا گذاشته است که اول ورشکستگی شرکت‌های بزرگ و کوچک و دیگری کاهش شدید قیمت نفت است.
آفریده تصریح کرد: علت کاهش قیمت نفت عرضه زیاد در مقابل کاهش تقاضا است به همین علت جمهوری اسلامی ایران به اوپک پیشنهاد داد برای اینکه کشورهای تولید کننده نفت کمترین ضرر را ببیند عرضه نفت کاهش یابد.
نماینده شیروان در مجلس هفتم اظهار داشت: کشور روسیه برای مقابله با این بحران اعلام آمادگی کرده اما گفته است که تولید نفت خود را کاهش نمی‌دهد و قرار است مازاد نفت خود را ذخیره کند اما وقتی قیمت نفت از یک حد معینی کمتر شد اقدام به کاهش تولید خواهد کرد.
رئیس سابق کمیسیون انرژی پیش‌بینی کرد : طرح ذخیره سازی نفت در روسیه رخ نخواهد داد.
وی افزود: کشورهای تولیدکننده نفت نیز بودجه‌های سالانه خود را با اعتبارات نفتی بالاتری بسته‌اند زیرا با قیمت‌های پایین دچار مشکل خواهند شد.
آفریده با اشاره به بحران مالی جهانی،‌اصلاح وضعیت کنونی اقتصاد دنیا را تا 6 ماه آینده بعید دانست و گفت: وقتی این اوضاع بهبود یافت نباید منتظر بود که قیمت نفت به دوران طلایی خود بازگردد.
وی ادامه داد:‌باید منتظر ورود انرژی‌های جایگزین بود کما اینکه دیده شده است بسیاری از کارخانه‌های بزرگ از سوخت هسته‌ای استفاده می‌کنند و جهان در حال حرکت به سوی انرژی‌های جایگزین است.
آفریده اظهار داشت: در خصوص رابطه نفت و بودجه 88 می‌توان گفت ایده‌ال این است که قیمت نفت را در بودجه بین 40 تا 45 دلار ببندیم.
وی تصریح کرد: کشور فرصت مناسبی برای جدا کردن نفت از بودجه داشت ولی نتوانست از آن استفاده بهینه کند.در حالی‌ که دولت می‌توانست بدون هیچ دغدغه فکری بودجه خود را ببندد. ولی زمانی که قیمت نفت از 45 دلار به 150 دلار رسید بودجه را وابسته به نفت کرد و فکر می‌کرد که این یک درآمد دائمی است.
این استاد دانشگاه گفت:‌ هنگامی که قیمت نفت بالا بود دولت از حساب ذخیره ارزی پول را خارج و در هر کجا که کسری دیده می‌شد تزریق می‌کرد اگر آن زمان پیش‌بینی چنین روزهایی را می‌کردیم اکنون اوضاع ما این گونه نبود.
آفریده گفت:‌ با شرایط موجود اگر نفت را با قیمت بیشتر از 45 دلار در بودجه ببندیم ممکن است با تهدید کسری و مشکلات دیگری مواجه شویم.
وی گفت: باید از این تهدید پیش رو به عنوان یک فرصت استفاده کرد و این درسی شود برای آینده که بتوانیم وابستگی خود را به درآمدهای نفتی کم کنیم این امر اتفاق نمی‌افتد مگر با اینکه بخش خصوصی در عرصه اقتصاد فعال شود.

دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387
X