دسته
جك وSMS
ستاره ها
ايرانشناسي
مهدويت
خبر گزاري مهدي فخر در شهر ستان ها
كرمان شناسي
بهترين مطالب
آموزش گام به گام تنیس
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 273368
تعداد نوشته ها : 622
تعداد نظرات : 55
Rss
طراح قالب
افسردگی، استرس و اضطراب عمده‌ترین مشکل مبتلایان به سرطان پستان است

    1387/8/5   6:33 ب.ظ 
    مشاهده : 23
دکتر نوید خلیلی، روانپزشک، در گفت وگو با ایسنا، با بیان این که افسردگی، استرس، اضطراب، اختلال در تصور فرد از بدن خود، تغییر احساس زنانگی، مشکلات روابط بین فردی، زناشویی، عملکرد اجتماعی و نگرانی از عدم کنترل بیماری از عمده‌ترین مشکلات روانشناختی مبتلایان به سرطان پستان است، هدف از انجام مشاوره و اقدامات حمایتی برای مبتلایان به سرطان پستان را افزایش کیفیت زندگی آنها دانست و گفت: این حمایت‌ها سبب می‌شود مبتلایان به سرطان پستان حداکثر استفاده و بیشترین لذت را از زندگی خود داشته باشند.

وی که به مناسبت ماه ارتقای آگاهی سرطان پستان با ایسنا گفت وگو می‌کرد، افزود: اطلاع از ابتلا به سرطان در ابتدا با ایجاد بحران برای افراد همراه است،اما به تدریج اکثر بیماران قادر خواهند بود با بیماری کنار آیند؛ چرا که سرطان پستان به تصور عام غیرقابل درمان است، اما با پیشرفت علم و روش‌های درمانی از جمله جراحی، شیمی درمانی و هورمون درمانی تا 80 درصد بهبودی کامل می یابد.

عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با بیان این که مسیر کنار آمدن با بیماری را نمی‌توان به تنهایی پیمود، افزود: این بیماران برای انطباق بهتر با شرایط موجود نیازمند همکاری و حمایت اعضای خانواده خود به ویژه همسرانشان هستند.

دکتر خلیلی ادامه داد: احساس عدم کنترل بر روی بیماری مهمترین مشکلی است که بیماران با آن مواجه می‌شوند بویژه سرطان پستان ممکن است با تغییر در وضعیت ظاهری فرد در برخی افراد منجر به کاهش اعتماد به نفس و روابط بین فردی شود.

وی اظهار داشت: پذیرفتن بیماری در افراد متفاوت است و به سیستم ارزشی آنها بستگی دارد، اگر بیمار غیر از سلامت جسم به سایر توانایی‌ها و ارزشهای خود تکیه داشته باشد به طور قطع راحت‌تر این بیماری را می‌پذیرد.

دکتر خلیلی عضویت بیمار در گروه های حمایتی معتبر برای پذیرش بهتر بیماری را لازم دانست و گفت: امروزه در کلینیک‌های معتبر دنیا از گروه‌های حمایتی به عنوان یک روش درمانی غیر دارویی در کنار درمان‌های دارویی استفاده می‌شود.

وی افزود: بیمار مبتلا به سرطان پستان با عضویت در یک گروه حمایتی درباره بیماری و درمان خود اطلاعات مفیدی بدست می‌آورد و با مطرح کردن مشکل خود درجمع و نظرخواهی از سایر اعضا به بهترین شکل، مشکل خود را حل می‌کند و با آشنا شدن با گروه همسان، راحت‌تر با بیماری کنار می‌آید.

دکتر خلیلی گفت: در کلینیک بیماری‌های پستان جهاد دانشگاهی مشاوره روانشناسی و در صورت لزوم تجویز دارو برای بیماران انجام می‌شود که تجویز دارویی به جهت امکان تداخل با مصرف داروهای شیمی درمانی نیاز به دقت نظر پزشک معالج دارد.

این روانپزشک در پایان تاکید کرد: ظاهر آراسته و مرتب، روحیه بالا، امید به آینده، اعتماد به پزشک معالج و روشهای درمانی، ادامه فعالیت‌های اجتماعی، برقراری روابط دوستانه، عضویت در گروه های حمایتی، جایگزینی افکار و خودگویی‌های منفی با مثبت و مراجعه به موقع در صورت احساس استرس و ناراحتی در روند بهبودی روانشناختی فرد تأثیر مثبت دارد.

دسته ها :
شنبه یازدهم 8 1387
X