دسته
جك وSMS
ستاره ها
ايرانشناسي
مهدويت
خبر گزاري مهدي فخر در شهر ستان ها
كرمان شناسي
بهترين مطالب
آموزش گام به گام تنیس
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 305059
تعداد نوشته ها : 622
تعداد نظرات : 55
Rss
طراح قالب

قیمت نفت در بودجه سال 88 حداکثر 45 دلار تعیین شود 

    1387/9/2   4:19 ب.ظ 
    مشاهده : 17
 
حسین آفریده در میزگردی با عنوان "تاثیر نوسانات قیمت نفت بر بودجه سال 88" که در حاشیه نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در غرفه خبرگزاری فارس برگزار شد گفت: رکود حاکم بر اقتصاد جهانی به علت بحران مالی آمریکا است و اثراتی را بر اقتصاد کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی گذاشته است که بیشترین اثر آن را در کشورهای آسیایی می‌توان دید.
وی افزود: به عنوان مثال کشور چین اعتبار زیادی را قرار می‌دهد تا در مقابل این بحران ایستادگی کند و این اعتبار را به کسانی می‌دهد که در بازار نقش دارند.
وی ادامه داد: این بحران 2 اثر عمده را بر جا گذاشته است که اول ورشکستگی شرکت‌های بزرگ و کوچک و دیگری کاهش شدید قیمت نفت است.
آفریده تصریح کرد: علت کاهش قیمت نفت عرضه زیاد در مقابل کاهش تقاضا است به همین علت جمهوری اسلامی ایران به اوپک پیشنهاد داد برای اینکه کشورهای تولید کننده نفت کمترین ضرر را ببیند عرضه نفت کاهش یابد.
نماینده شیروان در مجلس هفتم اظهار داشت: کشور روسیه برای مقابله با این بحران اعلام آمادگی کرده اما گفته است که تولید نفت خود را کاهش نمی‌دهد و قرار است مازاد نفت خود را ذخیره کند اما وقتی قیمت نفت از یک حد معینی کمتر شد اقدام به کاهش تولید خواهد کرد.
رئیس سابق کمیسیون انرژی پیش‌بینی کرد : طرح ذخیره سازی نفت در روسیه رخ نخواهد داد.
وی افزود: کشورهای تولیدکننده نفت نیز بودجه‌های سالانه خود را با اعتبارات نفتی بالاتری بسته‌اند زیرا با قیمت‌های پایین دچار مشکل خواهند شد.
آفریده با اشاره به بحران مالی جهانی،‌اصلاح وضعیت کنونی اقتصاد دنیا را تا 6 ماه آینده بعید دانست و گفت: وقتی این اوضاع بهبود یافت نباید منتظر بود که قیمت نفت به دوران طلایی خود بازگردد.
وی ادامه داد:‌باید منتظر ورود انرژی‌های جایگزین بود کما اینکه دیده شده است بسیاری از کارخانه‌های بزرگ از سوخت هسته‌ای استفاده می‌کنند و جهان در حال حرکت به سوی انرژی‌های جایگزین است.
آفریده اظهار داشت: در خصوص رابطه نفت و بودجه 88 می‌توان گفت ایده‌ال این است که قیمت نفت را در بودجه بین 40 تا 45 دلار ببندیم.
وی تصریح کرد: کشور فرصت مناسبی برای جدا کردن نفت از بودجه داشت ولی نتوانست از آن استفاده بهینه کند.در حالی‌ که دولت می‌توانست بدون هیچ دغدغه فکری بودجه خود را ببندد. ولی زمانی که قیمت نفت از 45 دلار به 150 دلار رسید بودجه را وابسته به نفت کرد و فکر می‌کرد که این یک درآمد دائمی است.
این استاد دانشگاه گفت:‌ هنگامی که قیمت نفت بالا بود دولت از حساب ذخیره ارزی پول را خارج و در هر کجا که کسری دیده می‌شد تزریق می‌کرد اگر آن زمان پیش‌بینی چنین روزهایی را می‌کردیم اکنون اوضاع ما این گونه نبود.
آفریده گفت:‌ با شرایط موجود اگر نفت را با قیمت بیشتر از 45 دلار در بودجه ببندیم ممکن است با تهدید کسری و مشکلات دیگری مواجه شویم.
وی گفت: باید از این تهدید پیش رو به عنوان یک فرصت استفاده کرد و این درسی شود برای آینده که بتوانیم وابستگی خود را به درآمدهای نفتی کم کنیم این امر اتفاق نمی‌افتد مگر با اینکه بخش خصوصی در عرصه اقتصاد فعال شود.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387


مظاهری: صاحب اختیار ذخایر ارزی بانک مرکزی مردم هستند نه دولت 

    1387/7/15   4:40 ب.ظ 
    مشاهده : 41
 
طهماسب مظاهری در ادامه سخنان خود در مراسم تودیع و معارفه اظهار داشت: مردم می‌فهمند که امروز تورمی که با آن رو به رو هستند این ویژگیها را ندارد. قدرت خرید مردم در اثر این تورم جبران نمی‌شود. صادرات کالاها و خدمات با تزریق تورم داخلی و تثبیت نرخ ارز و طرح ایده کاهش نرخ ارز می‌رود که موضوعیت خود را از دست بدهد.
وی افزود:‌ دمیدن به تنور تورم و کاهش نرخ ارز دعوتی عام است به تولیدکنندگان خارج از کشور برای تصرف تولیدکنندگان داخل.
وی با تأکید بر اینکه ذخایر بانک مرکزی قوام ارزی و اعتباری کشور است گفت: این ذخایر پول مردم است دولت یک بار آن رابه بانک مرکزی فروخته و دیگر صاحب اختیار آن نیست.
رئیس کل سابق بانک مرکزی با بیان اینکه برای دولت به لحاظ ساختاری وظایفی در قانون اساسی تعریف شده که بسیار هزینه بر است گفت: دولتها همه همتشان را برای انجام این وظایف قرار داده‌اند اما تأمین مالی برای انجام آن وظایف به نسبت مورد نیاز دیده نشده است. وظایف دولت در زمینه بهداشت، آموزش، آموزش عالی، زیرساختها و ارتقای بشریت پیش بینی شده اما نحوه تأمین اعتبار برای آن دیده نشده است.
وی تأکید کرد: در قبال کاهش هزینه‌های دولت که به معنی کاهش خدمت رسانی است همیشه مقاومت وجود دارد. افزایش درآمدهای دولت هم به طرق مختلف مورد مقاومت است. لایحه ارزش افزوده و مقاومت‌هایی که در قبال آن مطرح شده است آخرین نمونه آن است.
مظاهری ادامه داد: بعد از انقلاب تقریبا هیچ سالی نتوانسته ایم بودجه دولت را بدون مداخله بانک مرکزی و کسری بودجه آشکار یا پنهان ببندیم. به این دلیل است که کسری بودجه دولت در اقتصاد کشور ما نهادینه شده است.


*اختلاف نظر بین دولت و بانک مرکزی ربطی به اشخاص ندارد

وی افزود: اختلاف نظر بین دولت و بانک مرکزی ربطی به اشخاص ندارد و ناشی از این امر است. درجه مدارا و تسامح و درجه پایبندی به وظایف و مسئولیت‌های پیش بینی شده برای آنها شدت این اختلاف نظر را تنظیم می‌کند.
به گفته رئیس کل سابق بانک مرکزی دولت همواره به دنبال خدمت رسانی بوده است. خدمت رسانی نیاز به هزینه دارد و به واسطه اینکه هم وظایف خیلی زیاد است و هم ساختار مالیاتی ضعیف است مالیاتها تکافوی این هزینه دائمی را نمی‌کند.
وی ادامه داد: البته ساز و کارهای دیگری هم مثل اوراق قرضه می‌توانست به دولت کمک کند یا نرخ سود پول می‌توانست به دولت کمک کند که از آنها بهره گیری درست به عمل نیاید.
وی با تأکید بر اینکه وظیفه بانک مرکزی حمایت از سپرده گذاران و انضباط پولی است گفت: این تقابل وظایف گاهی اوقات حل می‌شود دو طرف باید با هم توافق کنند اگر یک طرف به نفع طرف دیگر حذف یا تسلیم شود یکی از اهداف نادیده گرفته خواهد شد.
مظاهری مشکل اصلی کشور را فقدان ابزارهای تأمین کننده منابع دانست و گفت: یک مشکل کوچک دیگر تأمین مالی تولید است و چون دولت‌های ما توسعه گرا بودند و این چنین دولت‌هایی تمایل به رشد دارند مشکلی وجود ندارد اما یک بد فهمی در خصوص این نکته وجود دارد که با پول می‌توان تولید را رونق داد و این بدفهمی هنوز حل نشده است.


*رابطه دولت و بانک مرکزی به یک مسئله سیاسی تبدیل شده است

رئیس کل سابق بانک مرکزی تصریح کرد: مالیه عمومی همواره رابطه دولت و بانک مرکزی به یک مسئله سیاسی تبدیل کرده است. تأمین مالی تولید هم رابطه دولت و بانکها را دچار مشکل کرده است.
وی افزود: آنجا که دولت توسعه گرا خودش را متولی و متصدی تولید می‌داند و سیاست توزیع منابع را با دید عدالت جویانه و با ابزار فیزیکی و اداری دنبال می‌کند و تأمین اعتبار برای واحدهای تولیدی مورد نظر خود را تأمین اعتبار برای خودش می‌داند این دو مشکل مالیه عمومی و تأمین مالی تولید با هم عجین می‌شوند. تأمین منابع برای تولید در حال کار نیز نادیده گرفته می‌شود.
وی کاهش تعهدات دولت و انجام طرح‌هایی از قبیل اصل 44 را راه نجات دولت عنوان کرد و با بیان اینکه راه برای دولت حاصل نیست و حتی قبول آن هم کاری مشکل است گفت: راهی دیگر این است که مردم دولت را تأمین مالی کند. این ترکیب باعث می‌شود وقتی قیمت نفت پایین آمد استقراض از بانک مرکزی راه حل تأمین مالی دولت شده و تورم کسری بودجه به وجود آید و با افزایش قیمت نفت افزایش دارایی‌های خارجی بانک مرکزی و تورم ناشی از آن به عنوان راه حلی دیگر در نظر گرفته شود.
مظاهری گفت: بانک مرکزی آخر خط این ماجرا قرار دارد و باید جلوی این معادله را ببندد حضور عملیاتی بانک مرکزی یعنی افزایش پایه پولی و ایجاد پول پرقدرت و بالابردن حجم نقدینگی فارغ از میزان رشد تولید.


* اتهام «چوب لای چرخ گذاشتن» به بانک مرکزی

وی با اشاره به اینکه رونق تولید با اعطای تسهیلات هم معنی شده است خاطرنشان کرد:‌هر زمانی که بانک مرکزی تصمیم گرفته قوام و انتظامی به این جریان بدهد آن را «چوب لای چرخ گذاشتن»‌نامیده‌اند. بانک مرکزی باید تصمیم بگیرد یا همراه این قافله حرکت کند و همه آثار تورمی آن را بپذیرد یا موضع خودش را حفظ کرده و جدا شود.
رئیس کل سابق بانک مرکزی ادامه داد: یکی از اشکالات این ساختار عادت کردن به تأمین اعتبار از این طریق سهل و آسان است و مثل هر عادتی ترک آن سخت و پرهزینه است.
مظاهری با بیان اینکه وقایع عموما بر روندها سوارند تمرکز بر تک تک وقایع را موجب غافل شدن مدیران از روندها ارزیابی کرد و اظهار داشت: برای درک عمیق تر تحولات و چاره‌‌یابی‌های اساسی‌تر باید به روندها توجه کرد. برای تدوین روندها باید ساختارها و ساز و کارهای ایجاد کننده روندها راشناخت و برای اصلاح روندهای نامطلوب باید ساختارها و مبانی ایجاد کننده آنها را اصلاح کرد.
مظاهری با تأکید بر اینکه روشها به خودی خود مقدس نیستند گفت:‌ اگر روشی را اعمال کردیم و نتیجه عکس گرفتیم باید فکر دیگری کنیم. چرا که روشها به خاطر نتایجی که می‌دهند مقدس می‌شوند. البته نبودن استراتژی در صورتی خوب است که اهمیت ندهیم به کجا خواهیم رفت.
وی افزود:‌ اگر استراتژی خاص خود را نداشته باشیم بخشی از استراتژی یک نفر دیگر خواهیم شد. دیدگاه استراتژی جلوتر از حوادث پیش می برد همواره پاسخ‌های روشنی را به تصمیم گیرندگان ارائه می‌کند.

*هر دو سیاست تورم بالا ، سود پایین و تورم پایین، سود بالا ضد توسعه اند

مظاهری با تأکید بر پرهیز از افراط و تفریط و تصمیمات اقتصادی به وجود نرخ تورم یازده درصدی و سود بانکی 24 درصدی در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نیز که تورم حدود 20 درصد است می‌خواهیم سود بانکی را به 12 درصد برسانیم.
وی تبعیت از اصول علمی را راه حل توسعه دانست و گفت: هر دوی این سیاستها ضد توسعه بوده‌اند.
مظاهری با تأکید بر لزوم قائل شدن تفاوت بین برنامه ریزی دولت و تصمیم مردم گفت: سیاست‌های پولی باید در بانک مرکزی تبیین و تنظیم شود. یک نهاد تخصصی باید برای اجرای این وظیفه سنگین طراحی و مستقر شود. این نهاد با شخص رئیس جمهور و از طریق ایشان با دولت تعامل داشته باشد. بانک مرکزی باید در تصمیمات و اقدامات خود از مجموعه دولت مستقل باشد و نظارت آن بر عملکرد نهادها و مؤسسات پولی و مالی نباید تحت الشعاع هیچ ملاحظه‌ای قرار گیرد.
مظاهری ارزیابی و مقایسه وضعیت کشور را با شاخص‌های داخلی کاری اشتباه توصیف کرد و گفت: باید وضعیت اقتصادی کشور را با کشورهای همسایه و دیگر کشورهایی که پیشرفت کرده‌اند مقایسه کنیم. لازم است در عالم رقابت فکر کنیم هم در صحنه داخلی فراهم کردن زمینه رقابت سالم بین فعالین اقتصادی مهم است و هم در صحنه بین المللی فراهم کردن رقابت بین ایران و ایرانیها و دیگران و رقبا از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.
مظاهری تورم موجود را ناشی از کاهش عرضه به واسطه قحطی، کاهش تولید و خشکسالی، افزایش هزینه عوامل تولید مانند سوخت و انرژی و افزایش تقاضا نسبت به عرضه به واسطه رشد نقدینگی دانست و با بیان اینکه دو عامل اول تا حدودی خارج از اراده است عامل سوم را عاملی اختیاری و بسیار تأثیرگذار توصیف کرد.
وی تصریح کرد: عدم رعایت انضباط مالی و روی آوردن به سیاست توسعه، هزینه‌های دولتی و تولید پول و توزیع پول در جامعه نشانه‌ای از علاقه و همت و کوشش دولت در خدمت جامعه نیست.


* طرح «نجات سیستم بانکی» مظاهری

رئیس کل سابق بانک مرکزی ادامه داد: در مورد سیستم بانکی از حدود دو ماه قبل بسته‌ای تحت عنوان پیشنهادهای «نجات سیستم بانکی» در 46 صفحه و یک خلاصه چهار صفحه‌ای ارائه شده است که بخشی از آن تأیید و اجرا شده و بخشی از آن هم تأیید نشده اما از آنجا که جزء حیطه وظایف بانک مرکزی بود به اجرا رسید.
وی افزود: بخشی از این دسته توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام عملی شد و بخش‌هایی از آن هنوز به مرحله اجرا نرسیده و در قالب پیشنهاداتی است که هنوز به قوت خود باقی است.
مظاهری خاطرنشان کرد: توصیه می کنم آن مجموعه که تصویر و تحلیلی از وضعیت فعلی سیستم بانکی به همراه مجموعه‌ای از راه‌حلها است در اختیار گروهی خبره و کارشناس قرار گیرد تا نسبت به بررسی و حک و اصلاح و عملیاتی کردن آن تصمیم گیری شود.
وی گفت: این مجموعه برای قضاوت کارشناسان و صاحب نظران، قابل ارائه به عموم نیز می‌باشد.
وی در بخش پایانی اظهارات خود با اشاره به کتاب «سکوت بره‌ها» و مضامینی که در آن بیان کننده نحوه مدیریت اشخاصی است که افراد تحت امر آنها حاضر به دادن جان خود برای آنها هستند، گفت: ما نیز در بانک مرکزی برای مردم ایران کار کردیم و هنوز هم فعالیت خود را ادامه می‌دهیم مردم ایران کارفرمای ما هستند و شخصیت، هویت، رفتار و منش این مردم را طوری است که جا دارد انسان برای حفظ حقوق و منافع آنها بمیرد. ما هم این کار را کردیم و در آینده هم در هر فرصت و شرایطی این احساس را خواهیم داشت.
وی افزود: در کنار همه بحثها نقطه قوت ما این است که همه بحثها و دعواها و اختلاف نظرها و غوغاها با نیت و هدف خدمت به کشور و بهتر کردن وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم و رشد و توسعه اقتصادی کشور است. نقطه مورد اختلاف، روش انجام کار و جهت حرکت برای رسیدن به آن هدف مطلوب است.
رئیس کل سابق بانک مرکزی با بیان اینکه سعی کرده‌ام در طول مدت خدمت آیین خدمتگذاری به مردم را فراموش نکنم اظهار داشت: این درحالی بود که هیچگاه به حول قوه الهی آیین حفظ شغل خود را یاد نگرفتم و یاد نخواهم گرفت.
وی گفت: خدمتگذاری به مردم راه مستقیمی است که مقاومت در آن ارزش استقامت و بذل همه چیز را دارد.
مظاهری در پایان با اشاره به بیت «هر چه داری اگر به عشق دهی/ کافرم گر جوی زیان بینی» جمله آخر خود را اینچنین بیان کرد:‌ الحمدالله رب العالمین.
مهدی فخر
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387
مذاکره دولت با مجلس درباره فوریت لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها 

    1387/9/16   7:08 ب.ظ 
    مشاهده : 7
 
 اوایل هفته گذشته معاون حقوقی و امور مجلس ریاست جمهوری اعلام کرد سرانجام روز چهارشنبه سیزدهم آذرماه رئیس جمهوری لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها را به مجلس خواهد برد، اما چهارشنبه هفته گذشته و در حالی که همه در انتظار حضور رئیس جمهوری در مجلس و ارایه لایحه دولت بودند، این برنامه لغو و دفتر رئیس جمهوری با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد:" به منظور هماهنگی های بیشتر، برنامه حضور رییس جمهور در مجلس شورای اسلامی برای ارایه لایحه هدفمند کردن یارانه ها به تعویق افتاد".
در پی صدور این اطلاعیه سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی نیز توضیح داد: لایحه را نگاه داشتیم تا جلسات بیشتری با نمایندگان مجلس بگذاریم، هماهنگی‌ بیشتری انجام دهیم و با مجلس به توافق بیشتری برسیم.
برآیند این نظرات از ارزیابیهای دولت مبنی بر آماده نبودن فضای مجلس برای ارایه لایحه مهم هدفمند کردن یارانه‌ها حکایت داشت، اما این که دلیل این عدم آمادگی چه بود، موضوعی است که 3 نفر از نمایندگان اقتصادی مجلس در گفت و گو با فارس به طرح دیدگاه‌های خود درباره آن پرداخته‌اند.

*دولت در صدد مذاکره با مجلس برای تصویب لایحه با قید فوریت است

علی‌اکبر فرهنگی عضو کمیسیون ویژه تحول اقتصادی مجلس اظهار داشت: دولت احتمال داد روز چهارشنبه قید فوریت لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها رای نیاورد و هنگامی که فوریت لایحه رای نیاورد، تبدیل به یک لایحه عادی دو شوری شده و تصویب آن در یک فرآیند طولانی قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به این که تحت این شرایط بررسی لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها با بررسی بودجه سال 88 همزمان خواهد شد، افزود: با این ترتیب تصویب لایحه عملا به سال آینده موکول می‌شود در حالی که دولت مایل است لایحه‌اش برای هدفمند کردن یارانه‌ها با قید یک فوریت در مجلس مورد رسیدگی قرار گیرد.
فرهنگی استنباط دولت از فضای مجلس درباره عدم همراهی با قید فوریت لایحه را صحیح دانست و افزود: دولت در صدد است با نمایندگان مذاکره کرده و با استمزاج نظرات نمایندگان، لایحه خود را ارایه دهد.
عضو کمیسیون ویژه درباره دیدگاه‌های مجلس درباره مکانیزم‌های اجرایی هدفمند کردن یارانه‌ها نیز گفت: مکانیزم‌ها در مرحله بعد مورد بررسی قرار می‌گیرد و ممکن است مجلس مکانیزم‌ها را کلا تغییر دهد، بنابراین دست مجلس در این زمینه بسته نیست.

*مجلس با عجله مخالف است نه با اصل لایحه

محمد‌رضا خباز عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در توضیح استدلال خود از تعویق ارایه لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها به مجلس گفت: من نسبت به ارایه ایحه هدفمند کردن یارانه‌ها به مجلس در هفته گذشته تردید داشتم.
وی با بیان این که لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها یک لایحه عادی نیست، گفت: احساسم این است که لایحه دولت از استحکام کارشناسی لازم برخوردار نیست.
خباز با بیان اینکه طرح تحول اقتصادی قرار است 7 گام مهم برای کشور بردارد، کارشناسی‌های انجام شده برای اجرای طرح را کافی ندانست
و تاکید کرد: اگر قرار است چنین کاری در کشور انجام شود، دولت باید تمام توان کارشناسان خود و خارج از مجموعه ‌اش را به کار گیرد.
خباز اصرار دولت برای ارایه لایحه در آخرین ماه‌های عمر دولت را نیز محل تردید دانست،گفت: نمایندگان مجلس با اصل لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها مخالف نیستند، بلکه با عجله در این زمینه مخالفند.
وی ادامه داد: دولت احساس می‌کند با این شرایط امیدی به رای آوردن لایحه نیست. بنابراین در تلاش است تا پاسخگوی انتظارات نمایندگان از بعد کارشناسی باشد.
خباز تاکید کرد: مجلس معتقد است این لایحه باید کارشناسی بوده و دارای مکانیزم‌های اجرایی مختلفی به جز پرداخت نقدی یارانه نیز ‌باشد.

*تصویب لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها حداقل 6 ماه زمان می‌برد ولی شخصا" با قید فوریت موافقم

موسی‌الرضا ثروتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی فارس در این باره گفت: مجلس تا به حال حدود هفت لایحه را در راستای طرح تحول اقتصادی و یارانه‌‌ها تصویب کرده و در اختیار دولت قرار داده است، اما دولت نتوانسته آنها را اجرا کند. بر این اساس مجلس نسبت به اجرای طرح تحول در هفت بخش مهم تردید دارد.
وی گفت: مجلس قانون جامع حمل و نقل را تصویب کرد اما هنوز دولت نتوانسته آن را کامل به اجرا در آورد،برای آزاد‌سازی گازوئیل تا سال 90مجلس قانون گذراند، اما با گذشت 4 سال کاری در این رابطه انجام نشده،قانون سهمیه‌بندی بنزین در سال 85 تصویب شد اما در سال 86، با یک ماه تاخیر به اجرا در آمد.
ثروتی اضافه کرد: آزاد‌سازی بنزین هواپیماها، نقدی کردن پرداخت یارانه کودهای شیمیایی کشاورزی، آزاد‌سازی محصولات پتروشیمی، تسهیل در پرداخت تسهیلات بانکی و قانون تسهیل ازدواج و مسکن جوانان قوانینی است که از تصویب مجلس گذشته، اما دولت نتوانسته است آنها را اجرا کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: دولت مصوبات مجلس را به دلایلی که از آن بی اطلاعیم اجرا نمی‌کند، بنابراین نسبت به عملکرد دولت در اجرای قانون تردید وجود دارد.
ثروتی اظهار داشت: نمایندگان با اینکه دولت بخواهد پولی را به حساب مردم واریز و بعد یارانه‌ها را هدفمند کند، موافق نیستند، زیرا این کار سبب افزایش شدید قیمت‌ها خواهد شد.
وی با طرح این پرسش که دولت چگونه "یارانه نقدی" را به دست مردم خواهد رساند که سبب تنش در جامعه نشود، افزود: ما نسبت به این موضوع چندان خوشبین نیستیم.
ثروتی گفت: دولت مایل است لایحه هدفمند کردن یارانه ها ظرف یک ماه به سرانجام برسد اما پیش‌بینی ما این است که در خوشبینانه‌ترین حالت بررسی و تصویب این لایحه 6 ماه به طول خواهد انجامید.
ثروتی با اشاره با این که شخصا با هدفمند کردن یارانه‌ها موافق است و به قید یک فوریت آن نیز رای خواهد داد؛ اظهار داشت: برخی از نمایندگان با موضوع هدفمند کردن یارانه‌ها مخالفند.
مهدی فخر
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387




کاهش قیمت سکه بهار آزادی در بازار تهران 

    1387/7/21   6:22 ب.ظ 
    مشاهده : 47
 
به گزارش خبرنگار ما، نیم سکه بهار ازادی هم در این بازار یک میلیون و 71 هزار و 700 ریال به فروش رسید که نسبت به دیروز 5 دهم درصد کاهش داشت.
اما ربع سکه بهار ازادی با 3 دهم درصد افزایش قیمت 548 هزار و 300 ریال معامله شد.


    1387/7/21   6:22 ب.ظ 
    مشاهده : 47
 
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387
محققان موفق به کشف درمان بیماریها از طریق زهر زنبور عسل شدند 

    1387/8/29   5:09 ب.ظ 
    مشاهده : 61
 
دکتر محمد نبیونی  مجری و سرپرست این تحقیق روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان این مطلب افزود: استفاده از زهر زنبور عسل در درمان بیماریها از گذشته در طب سنتی و در آسیا وجود داشته است ،چناچه تحقیقات در این زمینه ثابت کرده بود افرادی که با پرورش زنبور عسل سرو کار دارند کمتر به بیماری مبتلا می شوند.
وی گفت : این ایده از دو سال قبل با همکاری اساتید گروه زیست شناسی دانشگاه تربیت معلم به مرحله اجرا در آمد و مطالعات در فازهای یک و دو آغاز شد.
نبیونی ادامه داد:در فاز اول این بررسی ،حیوانات آزمایشگاهی گروه هدف بودند و آثار زهر زنبور عسل در درمان سندرم پلی کیستیک تخمدان که بیماری شایع در زنان است بر روی مدل حیوانی انجام و مشاهده شد که عارضه این بیماری رو به کاهش رفت.
این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت معلم تصریح کرد:همچنین تاثیر زهر زنبور عسل بر روی حیواناتی که با استفاده از ماده شیمیایی به ام .اس مبتلا شده بودند انجام شد و بعد از این کار مشاهده کردیم که بیماری ام .اس رو به بهبودی است.
نبیونی با اشاره به اینکه این آزمایش از لحاظ خصوصیات فیزیولوژیکی و مطالعات میکروسکوپ نوری و الکترونیکی مورد تایید قرار گرفت افزود: غلاف های میانی اعصاب میلینی بیماری ام .اس با تاثیر زهر زنبور عسل شروع به بازسازی و ترمیم شدند.
به گفته وی ،در بخش دیگری از تحقیق ، تاثیرات زنبور عسل بر روی سلولهای سرطانی مورد آزمایش قرار گرفت و مشاهده شد این زهر نقش سمی را در برابر این سلولها در مدل حیوانی ایفا می کند و با تزریق آن سلولهای سرطانی رو به درمان رفتند.
دکتر نبیونی با بیان اینکه نتایج این تحقیقات در مجلات بین المللی به چاپ رسیده است ، اظهار داشت :این تحقیق برای اولین بار در ایران انجام شد و مطالعات مولکولی برای اثبات دقیق تر این نتایج ادامه دارد و پیش بینی می شود تا دو سال دیگر به پایان رسد.

دسته ها :
شنبه بیست و سوم 9 1387
نور خورشید؛ داروخانه آسمان 

    1387/9/3   4:06 ب.ظ 
    مشاهده : 72
 
پرتوی خورشید خشنودکننده و آرام بخش است. انرژی ناشی از خورشید می‌تواند خیلی ساده و بدون اشکال در همه خانه‌ها استفاده شود علاوه برآن تنظیم‌کننده برنامه‌های روزانه و خواب انسان‌ها‌ست. از نظر علمی ثابت شده است که بدن انسان نور را به انرژی الکتریکی- شیمیایی تبدیل می‌کند وفعل‌و‌انفعالات شیمیایی- گیاهی که به‌طور زنجیره‌ای در سلول‌ها صورت می‌گیرد، مواد مبادله شده را آزاد می‌کنند. از این طریق، سیستم ایمنی بدن قوی شده  و نسبت به باکتری‌ها و ویروسها مصون می‌شود.

بدون نور انسان غم‌انگیز است به این خاطر در کشورهای اسکاندیناوی درصد خودکشی بیشتر از کشورهای جنوب اروپا‌ست که علت آن کمبود نور خورشید است. نور از طریق چشم و عصب بینایی محرک الکتریکی مغز است. هورمون‌های سروتونین و ملاتونین در این مورد نقش اساسی دارند: نبودن نور در روز باعث اختلالات ملاتونین می‌شود. ملاتونین را می‌توان هورمون خواب نامید، این هورمون شبها تولید می‌شود و انسان را خسته و برای خواب آماده می‌کند.

در روزهایی که مقدار نور کم است، بدن نمی‌تواند تولید ملاتونین را کاهش دهد در نتیجه انسان احساس خستگی می‌کند و هماهنگی و توازن هورمونی در مغز به هم می‌خورد. هورمون سروتونین یا هورمون خوشبختی درست برخلاف ملاتونین عمل می‌کند. این هورمون در روزهای آفتابی و ماه‌های تابستان بیشتر تولید می‌شود حتی نور مصنوعی که در اتاق استفاده می‌شود در به وجود آمدن این هورمون نقش دارد.

پزشک دانمارکی نیلزریبرگ در حدود 100 سال پیش پرتودرمانی را پایه‌گذاری کرد او در سال 1903 میلادی به خاطر موفقیت در این کار جایزه نوبل در پزشکی را دریافت کرد. استفاده از نور مصنوعی تا حدی سودمند است، چون درصد نور و طیف آن قابل کنترل است همچنین نور تولید شده اشعه زیان‌بار ماوراءبنفش و عوارض جانبی آن را ندارد.

از نظر تئوری حتی یک گردش نیم ساعته در هوای آزاد انرژی خورشیدی را در بدن ذخیره می‌کند. کسانی که در روزهای سرد حال گردش کردن در طبیعت را ندارند می‌توانند از نور مصنوعی استفاده کنند مثلا توسط دستگاهی که طلوع خورشید را به وجود آورده  و صدای پرندگان را تقلید می‌کند از خواب بیدار شوند. از نور مصنوعی برای درمان بیماری‌های پوستی مثل پسوریازیس و نورودرماتیس استفاده می‌شود.

 پرتو درمانی می‌تواند همراه روش‌های درمانی دیگر یا به تنهایی طبق تجویز پزشک به کار برده شود. در اینکه برای درمان زخم‌ها و دردهای مختلف، در روماتولوژی و فیزیوتراپی، در افسردگی و سندرم پ.ام.اس، در سردردها و بیماری‌های ورزشی به نور خورشید نیاز داریم، شکی نیست اما نیازی به انتظار زیاد در مطب پزشکان و کلینیک‌های درمانی نیست، کافی‌ است که به خورشید و اثر شفا بخش آن توجه کنیم، از داروخانه‌ای که همیشه دردسترس ماست: داروخانه آسمان.

دسته ها :
شنبه بیست و سوم 9 1387
thvsd fk,dsdl fijviفارسی بنویسیم بهتر است خوب میدانید یک وقتایی میشه که ادم هرچی تو دلش داره باید بریزه بیرون خوب این کار یا توی حمام اتفاق میافتد یا در دستشویی . چرا ؟ چون از قدیم گفتن دستشویی اتاق فکره در مورد حمام اینکه بعضی ها وقتی حمام میروند یاد قرضاشون میافتن و ... می خواستم  یک داستان براتون بگم البته در مورد خودم هست ناراحت نشین شاید هم به شما مربوط بشه       حالا امروز تو مدرسه زنگ اول که امتحان عربی داشتیم  رفتیم   روی  فرش ها نشستیم  بعد از پخش شدن ورقه ها شروع به نوشتن کردیم 20 تا سوال بود و 15 دقیقه وقت تا سوال پنجم که رسیدیم یک دفعه شنیدیم پشت سریمان داره پچ پچ مکنه  از من می پرسید زبان به عربی چی میشه بگو بگو  تو اون گیرو وا گیرما هم از وقتمان زدیموجواب رو بهش گفتیم به سوال 7 رسیدیم دیدیم جلویی مان  داره میگه   جمع واشی  هرچی ما گفتیم مراقب ها میفهمن تو گوشش نرفت بالا خره جاب این رو هم گفتیم تا یک دفعه مراقب گفت پاشو انطرف بنشین ما هم گفتیم چشم انطرف که نشسته بودیم یک دفعه فکر بد به سرش زد البته  از قبل با دوستش هماهنگ کرده بودکه دوستش بره علکی جلوی نگهبان واسته  و سوال کنه   و اون یکی دوستش  از من جوابها رو بپرسه و وقتی که دوستش اومد و نشست جواب هارو بهش بگهسرانجام توانستیم برسیم سوال 13 که دیدیم کنریمان که (عقل یخشی هیکل تخشی) داره ازمون جواب می خواد یکدفعهههه ببخشید مدانید چرا چون وقتی یاد مراقب که معلم ما هم هست مافتم  حالت تهوع پیدا مکنم می دانید چراجون هر وقت که سر کلاس ما میامد یاکتاب های بچه ها پشت بخاری بود یا بیرون از پنجره  و یا ناکجا اباد  حتما منظورمو میفهمین    خوب باری از مطلب دور نشیممراقبه که بو هایی از همکاری های  قبلی وقلبی برای امتحان حس می کرد به ما گفت پاشو برو سر جای اولتمه ما هم ناچارن  قبول کردیم  تا رسیدیم به سوال  17  که مراقب گفت ورقه ها رو بیارید ما هم بردیم داشتیم می دادیمش که از روی عدا ها ورقه رو کشید  و   پارش کرد از قدیم گفتن سرامتحان اگه یک منطقه رو به طور کامل تغذیه کنی خودت ضرر مبینی وورقت پاره میشه او ن بیت های اولی رو برای سرگرمی گفتم نارحت نشین  وب لاگ مهدی فخر
دسته ها : خودمو نی هاش
پنج شنبه بیست و یکم 9 1387
X