دسته
جك وSMS
ستاره ها
ايرانشناسي
مهدويت
خبر گزاري مهدي فخر در شهر ستان ها
كرمان شناسي
بهترين مطالب
آموزش گام به گام تنیس
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 279165
تعداد نوشته ها : 622
تعداد نظرات : 55
Rss
طراح قالب


قاتل تبعه فرانسوی هنوز در اصفهان است 

.   
 
مجید نادرالاصلی افزود: پس از این حادثه نیروهای امنیتی و اطلاعاتی به صورت آشکار و پنهان در تمامی نقاط شهر مستقر شدن تا عرصه برای این جانی تنگ شود.
نادرالاصلی اضافه کرد: ناامنی به طور قطع و یقین در هیچ کجای شهر اصفهان وجود ندارد چراکه تمام عوامل امنیتی و انتظامی و بسیج به دنبال دستگیری فرد قاتل هستند.
وی اطمینان داد: تمام مسئولان و دست‌اندرکاران تا دستگیری قاتل فراری از هیچ کوششی دریغ نورزند و تمام سعی آنها دستگیری قاتل فراری است.
معاون سیاسی ـ امنیتی استانداری اصفهان تاکید کرد: مسئولان نیز جزئی از مردم هستند که بدون هیچ مشکلی خود و خانواده‌شان همانند سایر مردم در سطح شهر تردد می‌کنند و اگر مشکلی بود به این شکل تردد نمی‌کردند.
وی همچنین در ادامه به انتشار برخی شایعات از قبیل شنیدن صدای تیراندازی، آدم ربایی و وقوع قتل‌های مجدد در استان افزود: اخبار فوق شایعه بوده و به دلیل آماده باشی که از نظر امنیتی در شهر حاکم است نه تنها جرمی دوباره از قاتل تبعه فرانسه سرنزده بلکه هیچ گزارش خاصی در مورد حوادث انتظامی هم نداشتیم.
برپایه این خبر همچنین معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان نیز در گفت‌گو با خبرنگار فارس درباره امنیت فعلی شهر اصفهان تاکید کرد: شهر اصفهان دچار ناامنی نشده بود که امروز بگوئیم امنیت به شهر بازگشته است
مهدی علوی گفت: در حال حاضر ماموران نظامی و انتظامی پیش از گذشته در شهر مستقر هستند تا با ناامن کردن فضا برای افرادی که قصد تخلف در شهر را دارند زمینه را برای هرگونه تحرکاتی خلاف قانون از بین ببرد.
وی همچنین در پایان افزود: تمام نیروهای امنیتی استان اصفهان و فارس برای دستگیری قاتل مسلح بسیج شده‌اند و انشاالله بزودی خبرهای خوشی به گوش مردم اصفهان خواهد رسید.
دسته ها :
سه شنبه اول 11 1387

قتل یک فرانسوی در اصفهان 

   
   
 
سیدمحمدعلی حسینی سخنگوی وزارت امور خارجه لحظاتی پیش اعلام کرد: هویت ضارب برای نیروهای انتظامی مشخص شده است و آنها با جدیت و حساسیت در پی دستگیری وی هستند.
وی ضمن اظهار تاسف از مرگ این شهروند فرانسوی ابراز امیدواری کرد که عامل این اقدام جنایتکارانه هر چه زودتر دستگیر شده و به دست عدالت سپرده شود.
جزییات حادثه‏
فرماندهی انتظامی استان اصفهان اعلام کرد: تبعه فرانسوی روز گذشته به ضرب گلوله فردی کشته شد که عامل شهادت یکی از مأموران انتظامی استان است.
به گزارش فارس، فرماندهی انتظامی استان اصفهان در اطلاعیه‌ای گفت: قاتل همان فردی است که چندی ‌پیش، ستوان دوم «علیرضا انصاریان» از مأموران انتظامی استان را به ضرب گلوله به شهادت رسانده و متأسفانه، هنوز دستگیر نشده است. بنا به گزارش‌ها، در روزهای گذشته، این جانی چندین بار با فرماندهی انتظامی استان اصفهان تماس تلفنی برقرار کرده و فرماندهان و مأموران انتظامی را به مرگ تهدید کرده است.
به گفته مسئولان انتظامی استان اصفهان، فرد یادشده، اهل شیراز و از وابستگان هفت متهمی است که چندی پیش به جرم چند فقره قتل و سرقت مسلحانه از طلافروشی‌های استان اصفهان دستگیر شدند.
فرماندهی انتظامی استان اصفهان در اطلاعیه‌ای که امروز صادر کرد، از مردم برای شناسایی این قاتل 27 ساله با 175 سانتی‌متر قد و موهای خرمایی کمک خواسته است.
در این اطلاعیه، آمده است: «همان گونه که هم‌استانی‌های عزیز می‌دانند، چندی پیش در جریان سرقت مسلحانه‌ای، یکی از کسبه مورد سوءقصد قرار گرفت و به دنبال آن، با شگردها و اقدامات پلیسی مؤثر و سریع، عاملان این جنایت دستگیر شدند. اینک فردی که هویت وی برای نیروی انتظامی کاملاً مشخص شده و از بستگان آن جانیان بوده، متواری است و اقدام به حرکات مذبوحانه می‌کند که حمله این جانی به یک تبعه خارجی از جمله این حرکات است.»
در این اطلاعیه، با اعلام مشخصات فرد فراری، ابراز امیدواری شده است با هشیاری و همکاری مردم، این جانی و همدستانش شناسایی و دستگیر شوند.
دسته ها :
سه شنبه اول 11 1387
 زلزله شدید که امروز حدود ساعت 05/22 دقیقه و 20/22 دقیقه تبریز را تکان داد موجب وحشت مردم گشته و مردم به خیابانها و کوچه‌های مجاور رفتند.
براساس این گزارش، این دو زلزله شدید موجب اختلال در تلفن‌های ثابت شهر تبریز گشت.
برپایه این گزارش، از شدت این دو زلزله و خسارات احتمالی تا این لحظه گزارشی مخابره نشده است.
دسته ها :
سه شنبه اول 11 1387

حادثه ای تاسف بار در جاده شیراز - اصفهان 

    1386/9/4   11:31 ق.ظ 
    مشاهده : 53
 
 گزارش شبکه خبر رییس پلیس راه استان فارس گفت: اتوبوس متعلق به سپاه پاسداران از مشهد مقدس به سمت شیراز در حال حرکت بوده و ساعت دو و 10 دقیقه بامداد در پنج کیلومتری آباده دچار حادثه شد.
داریوش بهادری با بیان اینکه این حادثه 9 کشته داشته است علت واژگونی را توجه نکردن به سمت جلو در اثر خستگی و خواب آلودگی راننده اعلام کرد.
دسته ها :
سه شنبه اول 11 1387

نمایش عمومی صورت مشهورترین فرعون مصر پس از 3 هزار سال 

    1386/8/14   10:38 ق.ظ 
    مشاهده : 53
 
به نقل از آسوشیتدپرس از «الاقصر» مصر، باستان‌شناسان با دقت تمام این جسد مومیایی شکننده را از تابوت مزین به سنگ‌های گران‌بهای وی خارج کرده تا بقایای سیاه جسد این فرعون را به نمایش عمومی بگذارند.
پارچه کتانی که در زمان دفن وی در مقبره زیر زمینی طلایی وی به دورش پیچیده شده بود و هنگام نمایش پارچه‌ای کتانی دیگر از گلو تا روی پاهایش را می پوشاند تا فقط صورت و پاهای لاغر وی نمایان باشد. پیکر مومیایی این پادشاه 19 ساله که زندگی و مرگش عده زیادی را تا مدت‌ها اسیر خود کرده بود در محفظه‌ای شیشه‌ای گذاشته شده بود تا از تاثیرات گرد و غبار در امان باشد.
"زاهی حواس" رئیس بنیاد عتیقه‌ها در مصر می‌گوید:" من برای اولین بار می‌توانم اعلام کنم که توریست‌هایی که به این مقبره می‌آیند می‌توانند صورت «توتان خامون» را برای اولین بار ببینند. مومیایی کاملاً در شرایط حفاظت شده و مناسبی است."
وی در این باره افزود که دانشمندان 2 سال پیش کار ترمیم این مومیایی که به شدت آسیب دیده بوده را آغاز کردند. بدن وی از 18 قسمت دچار شکستگی شده بود که این شکستگی‌ها مربوط به زمان کشف اولیه وی توسط "هوارد کارتر" باستان شناس بریتانیایی در 85 سال پیش و هنگامی بود که او قصد خارج کردن مومیایی از مقبره و برداشتن ماسک طلایی او را داشته است.
کارشناسان هم اکنون نگرانی دیگری را برای این مومیایی ارزشمند مطرح کرده‌اند که آن توریسم است. هر ماهه هزاران نفر توریست از این مقبره زیر زمینی دیدن می‌کنند که احتمال می رود ظرف 50 سال گرد و غبار باعث متلاشی شدن آن شود.
«حواس» گفت:" گرما و رطوبتی که از طریق حضور توریست‌ها و تنفس آنها ایجاد می‌شود این مومیایی را به پودر تبدیل خواهد کرد. تنها چیزی که به خوبی از وی باقی مانده صورت اوست که باید آن را با دقت حفظ کنیم."
راز زندگی «توتا‌ن خامون» که در سلسله هیجدهم فراعنه و در 8 سالگی به حکومت رسید و مقبره طلایی وی از زمان کشف این مقبره مخفی توسط «هوارد»، ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده بود.
او بزرگترین فرعون مصر نبود اما گنجینه دفن شده جالب وی و شایعاتی زیادی که در مورد تیم باستانشناسی «هوارد» به وجود آمده بود باعث جلب توجه زیادی به وی و تهیه کتاب‌ها و مستندات تلویزیونی زیادی در مورد وی شد.
دانشمندان در سال 2005 مومیایی «توت» را از مقبره وی منتقل کرده و برای 15 دقیقه به سی تی اسکن جسد وی پرداختند تا تصویری 3 بعدی را از وی بدست آورند. این اولین اسکن یک مومیایی در جهان بود. نتایج، فرضیه اولیه در مورد قتل فجیع وی را رد کرده و نشان داد که ران چپ او چند روز پیش از مرگش شکسته است که احتمالاً در نتیجه تصادفی بوده که منجر به عفونت شدید و مرگ او شده بود.
صنعت توریسم مصر امیدوار است تا سود فراوانی را از نمایش این مومیایی بدست آورد.


دسته ها :
سه شنبه اول 11 1387


فوت مشکوک مردی بر اثر شلیک گلوله در دست بررسی قرار گرفت 

    1386/8/22   5:58 ب.ظ 
    مشاهده : 52
 
عصر روز 20 آبان سال‌جاری مردی طی تماس با مأموران 110 مأموران را از قصد خودکشی خود در جلوی شرکت محل کارش مطلع می‌کند.
مأموران با حضور در محل اعلام شده از سوی این مرد ناشناس با جسد بی‌جان این فرد در حالی که یک گلوله جنگی به پیشانی‌اش شلیک شده بود و اسلحه در دستش بود روبرو شدند.
جعفری معاون دادسرای امور جنایی تهران در خصوص این پرونده گفت: بررسی‌های اولیه نشان داد این فرد با مراجعه به محل‌کارش با مدیر شرکت درگیر شده و چندین شلیک انجام داده اما به گفته شاهدان سپس به بیرون از شرکت آمده و خودکشی کرده است.
وی ادامه داد: اما بعد از بررسی بیشتر مشخص شد اسلحه‌ای که گلوله از آن شلیک شده در داخل دست متوفی مانده و گلوله به نقطه مرکزی پیشانی اصابت کرده است.
جعفری افزود: در قالب مدلهای خودکشی به دلیل شدت ضربه وارده از سوی گلوله اسلحه از دست متوفی به زمین می‌افتد در حالی که در این مدل این اتفاق نیافتاده و همین امر باعث شده تا فرضیه خودکشی اندکی ضعیف و فرضیه قتل قوت بگیرد.
معاون دادسرای امور جنایی تهران گفت: در حال حاضر در انتظار نظر پزشکی قانونی در خصوص نحوه شلیک گلوله به داخل سر و همچنین علت تامه فوت هستیم
دسته ها :
سه شنبه اول 11 1387

ابرنواختری که تاریخ را تغییر داد

در مقاله های پیشین با ابرنواختر 1987A آشنا شدیم.

 

تیکو و کپلر

قبل از ابرنواختر 1987A، آخرین ابرنواختر قابل رویت با چشم غیرمسلح در سال 1604 توسط اخترشناس و ریاضی دان  بزرگ آلمانی یوهانس کپلر (1630-1571) – دیده شده بود. قبل از این در سال 1572 یک ستاره جدید در صورت فلکی ذات الکرسی پدیدار شد. تیکو براهه (1601-1546) اخترشناس معروف دانمارکی این ابرنواختر را در نوامبر همان سال دید.  وی  کارش اندازه گیری دقیق موقعیت ستاره ها و سیارات بود و به کپلر امکاناتی داد که منجر به کشف قوانین حرکت سیارهای را شده بود. تیکو کسی که آسمان را به خوبی می شناخت، توانست به چشمهایش اعتماد کند، چنین گزارش داده است:

حیرت زده، متحیر ، بهت زده و بی حرکت ایستاده بودم و برای مدتی طولانی به آن خیره شده بودم. در حالی که چشمان مشتاقم متوجه ستاره ای شده بود، در نزدیکی ستارگانی که از زمان باستان متعلق به صورت ذات الکرسی بود. آن هنگام که خود را قانع نمودم هیچ ستاره ای پپش از این چنین درخشان نبوده است،  چنان حیرتی مرا فراگرفت که نمانده بود ناباورانه اعتمادم را به چشمانم از دست بدهم و به سوی خدمتکارانی که همراهم بودند بازگشتم و پرسیدم که آیا انها هم آن ستاره ی رخشان را در بالای سر می بینند... (به نقل از: David H. Klark and F. Richard Stephenson, The Historical Supernovae, 1977, p. 174)

 

تیکو براهه

دلیل متحیرماندن تیکو و ناباوریش، که چنین ادیبانه مطرح شده است، این بود که رصد ستاره ای جدید در آسمان برخلاف دیدگاه ارسطویی رایج بود که فلک و آسمان  ابدی هشتم، ستارگان ثابت را حمل می کند و کامل و بی تغییر است و در واقع این پدیده ای که توسط تیکو رصد شده بود، یکی از چندین اتفاقی بود که به تغییرات فکری بزرگی به نام انقلاب کپرنیکی منجر شد.

کپلر، یکی از معاصرین گالیله، در سال 1571 درآلمان متولد شد. وی در خانه ای فقیر رشد یافت، کودکی ناشاد و بیمار که با پدربزرگ و مادربزرگش زندگی می کرد: دقیقا در نقطه ی مقابل تیکوی اشراف زاده. وی به دانشگاه توبینگن وارد شد و از مایکل ماستلین نجوم آموخت. در 1597 وی به عنوان معلم ریاضیات و نجوم در مدرسه ای در گراز شروع به کار کرد. در سال 1600 پیشنهادی را برای کار در رصدخانه ی براهه در پراگو، به عنوان دستیار وی پذیرفت. یک سال بعد، براهه مرد، و وی توانست یادداشتهای رصدی تیکوبراهه را دریافت کند. کپلر مشغول مطالعه ی حرکت مریخ، بر اساس اندازه گیری های تیکو شد. وی که طرفدار منظومه ی خورشید مرکز کپرنیکی بود،

خودتان قانون کپلر را در آسمان ببینید!

نتوانست با حذف افلاک تدویر، حرکت مریخ را در مسیری دایره ای با سرعت ثابت توضیح دهد. سالها طول کشید تا اینکه وی بالاخره ایده ی چرخش دایره ای سیارات را کنار گذاشت. در کتابش با عنوان ستاره شناسی نوین (Astronomia Nova) که در 1609 چاپ شد، نشان داد که مدار مریخ در واقع باید یک بیضی باشد که خورشید در یکی از کانونهای آن قرار گرفته است. این حرف بر خلاف اعتقاد پیشینیان بود که معتقد بودند اجرام آسمانی عالی و شریف باید در مدارهای دایره ای عالی و کامل که اشرف اشکال است، چرخش نمایند. در 1619 کپلر کتاب دیگرش با عنوان هارمونی را منتشر کرد که شامل نتایج تحقیقاتش در زمینه ی اصول حرکات سیاره ای بود. حالا، با مدارهای بیضوی و بدون نیاز به افلاک تدویر اضافی، منظومه ی شمسی به خوبی کار می کرد. و بدین ترتیب راه برای حضور ایزاک نیوتن برای توضیح علت مدار بیضوی سیارات، به عنوان نتیجه ای از قانون گرانش هموار گردید. بعد از یک حیات طاقت فرسا، کپلر در 15 نوامبر 1630 مرد.

mahdi fakhr

دسته ها :
سه شنبه اول 11 1387

چگونه مدرک CCNA بگیریم؟

قسمت اولaa

در سری مطالب "مدارک معتبر سیسکو (1)-(2)-(3)" مدارکی که شرکت سیسکو در زمینه شبکه ارائه‌ می‌کند را معرفی کردیم. برای پاسخ به سوالات شما عزیزان، در این مقاله که در دو بخش ارائه می‌شود به بررسی بیشتر مدرک CCNA می‌پردازیم و همچنین با منابع مطالعاتی و نحوه اخذ مدرک آشنا می‌شویم.

مدیر شبکه

همان طور که می‌دانید این مدرک اولین و پایه مدارک cisco است و پیشنیازی ندارد.

اولین فصل کتاب منبع این دوره، در مورد مفاهیم بسیار اولیه شبکه صحبت می‌کند، اما اگر مدرک network+ را داشته باشید در مورد درک مفاهیم  پایه مشکلی نخواهید داشت و به سرعت می‌توانید این فصل را پشت سر بگذارید.

دانشجو در این دوره ابتدا با اصول اولیه شبکه و سیستم‌های مخابراتی آشنا می‌شود و در ادامه نحوه طراحی‌، راه اندازی و عیب‌یابی شبکه‌های کامپیوتری را فرا می‌گیرد.

مطالب، برپایه تجهیزات ساخت شرکت cisco است آموزش داده می‌شود اما به دلیل پایه طراحی این دستگاه‌ها در تمامی شرکت‌ها یکی است، دارنده مدرک cisco می‌تواند با تمامی دستگاه‌ها کار کند.

مدرک ccna به دلیل اینکه پایه مدارک بعدی است از نظر cisco بسیار حائز اهمیت است و به همین دلیل در مرور زمان منابع آن تغییر یافته است.

مدرک ccna تا سال 2004 میلادی دارای دو کتاب منبع بوده که عبارتند از  ccna intro و ccna icnd.

در سال 2007 نام کتاب‌ها به همراه قسمتی از مطالب کتاب‌ها تغییر کرد. در روشی که هم اکنون در حال اجرا است شما باید دو کتاب ccent/ccna icnd1 و ccna icnd2را مطالعه کنید. می‌توانید در امتحانات این 2 کتاب به صورت جداگانه و یا یکجا شرکت کنید. با این تفاوت که در حالتی که شما دو کتاب را جداگانه امتحان می‌دهید با قبول شدن در کتاب اول مدرک ccent  و پس از قبول شدن در کتاب دوم مدرک ccna را اخذ می‌کنید.

سرور

 در سال 2009  تغییراتی رخ داده است. به این صورت که شما مدرک ccent خود را اخذ می‌کنید و برای هر گرایش مدرک ccna مخصوص آن آن گرایش را دریافت خواهید کرد. بطور مثال CCNA(VIOP) ,CCNA(Security  و...

 

حالا می‌خواهیم درباره مطالب هر کتاب صحبت کنیم. در کتاب icnd1 در بخش اول درباره دلیل شبکه کردن کامپیوتر‌ها صحبت می‌کند و سپس در مورد مفاهیم پایه شبکه مانند OSI model‌، TCP/IP و پروتکل‌های آن‌، مفاهیم connection less و connection oriented‌، تکنولوژی‌های مورد استفاده در شبکه‌های WAN اطلاعاتی مطالبی ارائه می‌شود. در فصل‌های بعدی این کتاب در مورد سیستم عامل switch ها و  routeهای cisco بحث می‌شود و شیوه اجرا دستورات و راه‌اندازی این دستگاه‌ها را به صورت کامل توضیح می‌دهد.

در کتاب icnd2 در مورد مباحث حرفه‌ای‌تر مانند STP، VLAN و routing protocols صحبت به میان می‌آید. این مطالب برای کسانی که می‌خواهند گرایش routing and switching را انتخاب کنند بسیار ضروری است.

mahdi fakhr

دسته ها :
سه شنبه اول 11 1387

ستاره ای جدید در آسمان!

معمولا تمامی ستارگان آسمان که هر شب دیده می شوند، بعد از غروب خورشید بدون تغییر دوباره سر جای خودشان هستند. ولی گاهی اوقات پیش می آید که ستاره ای جدید در آسمان ظاهر می شود که تا بحال دیده نشده است!

ستاره ای جدید در آسمان!

اگر کسی با آسمان و موقعیت ستارگان آشنا باشد می تواند متوجه حضور این ستارگان جدید شود. ولی این پدیده بسیار بسیار نادر است. معمولا در هرچند قرن یک بار چنین ستارگان پرنوری ظاهر می شوند. ولی تعداد ستارگان جدید که با چشم غیرمسلح دیده نمی شوند، بیشتر است. در واقع با دوربین و تلسکوپ می توان ستارگان جدید بیشتری یافت. البته تنها یک منجم بسیار کارکشته و رصدگری بی نظیر شاید بتواند چنین ستارگانی را تشخیص دهد. ویا از روش عکس برداری از زمینه ی آسمان و مقایسه ی آن تصاویر با نقشه های آسمان استفاده کند، و بدین ترنیب بتوانداگر ستاره ی جدیدی در آسمان پیدا شده است در میان انبوه ستارگان بیابد.

 به هر حال یافتن یک ستاره ی جدید کاری بسیار طاقت فرسا است. مخصوصاً با توجه به این که این درخشش های ستاره – مانند، مدتی کوتاه در حد چند روز یا چند هفته بیشتر در آسمان نمی مانند. در واقع این ها ستاره نیستند! بلکه انفجار هایی از نوع ابرنواختر یا نواختر می باشند که دونوع متفاوت از انفجارهای نجومی هستند.

از آنجایی که نواختر ها کم نور تر هستند یافتنشان سخت تر است، ولی ابرنواختر های پرنورتر اما کم یاب ترند.

به تازگی در روز پنج شنبه ی گذشته یعنی 22 فروردین دو منجم ژاپنی، ستاره ای جدید در صورت فلکی قو (الدجاجة) یافتند. این نقطه ی نورانی در واقع یک نواختر درخشان است که البته با چشم غیر مسلح دیده نمی شود. ولی با استفاده از یک دوربین شکاری معمولی می توان آن را یافت. احتمالا به زودی نور این نواختر اندک اندک خاموش می شود، پس عجله کنید!

نواختر
نواختر جدید

این نواختر که از قدر 7ام است، توسط دو منجم آماتور ژاپنی به نامهای Koichi Nishiyama و  Fujio Kabashimaکشف گردید.  همانطور که می دانیم ستاره های از قدر هفتم از این ستاره ی جدید در یک سوم فاصله ی از ستاره ی منقار الدجاجة (? Cygni) تا  ستاره ی صدر الدجاجة (? Cygni) قرا گرفته است.

این کشف فردای آن روز یعنی جمعه توسط مرکز تلگرامهای نجومی واقع در رصدخانه ی اخترفیزیک اسمیتسونی در دانشگاه کمبریج منتظر شد.

این دو رصدگر با تجربه اعلام کرده اند که این ابر نواختر را بوسیله ی عکس هایی با یک دوربین مجهز به لنز 105 میلیمتری یافته اند، و سه روز پیش از آن، این ستاره وجود نداشته است. موقعیت دقیق این نواختر : بعد: 19h 43.0m میل: +32° 19'

 دو رصدگر ایتالیایی به نامهای Ernesto Guido و  Giovanni Sostero قدر ستاره  را یک روز بعد 7،5 بدست آورده اند.

دجاجة
موقعیت نواختر در صورت فلکی دجاجة: بادوربین دوچشمی درون دایره را نگاه کنید
نقشه
نقشه ی منطقه ی درون دایره: با دوربین دوچشمی این منظره را می بینید، ستاره ای که درون این نقشه نیست، همان نواختر است.

این تصویر موقعیت ستارگان اطراف این نواختر را نشان می دهد. اگر بادوربین دوچشمی این قسمت را نگاه کنید، می توانید این صحنه را ببینید، هر ستاره ای که به اندازه ی سه ستاره ی نامگذاری شده درخشان باشد و در این نقشه نباشد، همان نواختر است!

برای آشنایی با مکانیزم انفجارهای نواختری اینجا را در دانشنامه ی رشد ببینید.

 

می توانید در طی چند شب این نواختر را زیر نظر بگیرید و نغییرات نور آن را دنبال کنید.

البته صورت فلکی دجاجة این شبها حدود 3 صبح طلوع میکند. در نتیجه قبل از اذان صبح باید دست به کار شوید. برای آشنایی با صورت فلکی دجاجة (قو)  اینجا را ببینید.

abbass fakhr

دسته ها :
سه شنبه اول 11 1387

ابرنواختری در همین نزدیکی (1)

160 هزار سال پیش یک ستاره ی پر جرم به نام Sandleak-680 202 زندگی خود را در فاجعه ای عظیم به پایان رساند.  این انفجار، ابرنواختر 1987A نام گرفت. این ابرنواختر در در 24 فوریه سال 1987 اولین ابرنواختری بود که در ابرماژلانی بزرگ  رصد شد  و توسط یان سلتون- اختر شناس کانادایی – درست بعد از پیشرفت صفحه عکاسی، بوسیله تلسکوپی بزرگ در کوههای آند در شیلی، کشف شد. زمانی که یان برای نگاه به ابرماژلانی بیرون رفت، به وضوح دید که ستاره ای جدید در ابرماژلانی می درخشد. باید لحظات هراس آوری بوده باشد، لحظاتی که او شاهد انفجار عظیم یک ستاره بوده است. می دانیم که نور این انفجار برای اولین بار حدود ساعت 9:30 تا 10:30 در 23 فوریه به زمین رسده است، چرا که آلبرت جونز، که یک منجم آماتور بود، در ساعت 9:30 ابرماژلانی را رصد می کرد ولی هیچ چیز غیر معمولی در آن ندید، ولی در ساعت 10:30 بود که از آن «ستاره جدید» عکاسی شد.

ابرهای ماژلانی دوگانه، بزرگ و کوچک، در عرضهای جنوبی زمین قابل رؤیت هستند. این دو کهکشان کوچک همراهان و همسایگان کهکشان راه شیری هستند که در فاصله ی 160000 سال نوری از زمین قرار گرفته اند.

اگر 8 دقیقه طول می کشد که نور خورشید به ما برسد، نوری که از این دو کهکشان می آید بعد از 160000 سال به چشم ما می رسد. یعنی این

ابرنواختر 160000 سال پیش درخشیده است. در واقع همان زمانی که دشت آفریقایی، گونه ای جدید از بوزینه ها، یعنی هوموساپیانس (انسان هوشمند)،  از دیگر گونه های میمون نما آهسته اهسته جدا شد و پا به عرصه ی وجود گذاشت.

 

 

 

 

ابرماژلانی
ابرماژلانی بزرگ، عضور بزرگتر از دو کهکشان همراه راه شیری است.این دو نزدیک ترین کهکشانها به ما هستند. انها هر کدام شامل فقط چند میلیون ستاره می باشند. در واقع اگر انها را با کهکشانهای بزرگ مثل راه شیری و آندرومدا که حدود 1000 برابر بیشتر ستاره دارند، مقایسه کنیم، آنها را کهکشانهایی کوچک محسوب خواهیم کرد. سحابی تارانتولای قرمز رنگ که زمانی میزبان ابرنواختر 1987Aبود، در قسمت بالای تصویر دیده می شود. این عکس توسط تلسکوپی با قطر 4 متر در رصدخانه ای در شیلی تهیه شده است.

 

ابرنواختر 1987آ در سحابی تارانتولا در کهکشان ماژلانی بزرگابرنواختر 1987A اولین ابرنواختری بود که در سال 1987 رصد گردید. در 24 فوریه 1987، ستاره ای که تا آن زمان مورد توجه هیچ کس نبود، به ناگهان چنان پرنور شد که با چشم غیرمسلح حتی از فاصله ی عظیم 160000 سال نوری قابل رؤیت بود. ستاره ی پرنور در سمت چپ پایین تصویر در نزدیکی سحابی ترانتولا، همان ابرنواختر معروف است. این تصویر را با تصویر قبلی که ابرنواختری در آن نبود مقایسه کنید. حدود 160000 سال پیش نور این انفجار از ابر ماژلانی به سمت زمین فرستاده شد. در این مدت شاخه ای از بوزینه ها تکامل پیدا نمود، که روی دوپا راه می رفت و مغز بزرگتری پیدا کرده بود. و در نهایت به چنان تکنولوژی ای دست یافت که توانست به موقع آن نوری که از آنجا راه افتاده بود را دریافت و عکاسی کرده و روی آن مطالعه کند.

 

 

 

ولی یک پدیده ی بسیار جالب دیگر در رابطه با این ابرنواختر روی داد، که در مقاله بعدی آمده است!

دسته ها :
سه شنبه اول 11 1387

ابرنواختری در همین نزدیکی (2)

در مقاله ی قبل خواندید که ابرنواختر 1987آ آخرین ابرنواختر پرنوری بود که تا بحال دیده شده است.

 

شواهد یک انفجار بسیار بزرگ

ابرنواختر  1987A ما را با غافل گیری لذت بخشی روبرو کرد، چرا که توسط یک منبع غیرمرتبط ردیابی شد. آشکارساز نوترینوی کامیوکاند 2 در عمق یک کیلومتری یک معدن سرب در ژاپن قرار دارد. این آشکار ساز شامل یک تانکر عظیم  با حدود چند هزار تن آب خالص مخصوص می باشد که توسط تعداد زیادی آشکارسازهای نوری حساس احاطه شده است. آشکارساز مشابهی هم در طرف دیگر زمین، متعلق به IMB در حال همکاری با آشکار ساز اول است. این آشکارساز دوم در معدن نمک Fair Harbor در عمق 600 متری قرار دارد. این ابزارآلات در عمق زمین قرار گرفته اند تا از تابش های مزاحم محفوظ بمانند و توسط دانشمندان برای تحقیقات درباره ی نوترینوهای تولید شده در واپاشی پروتونها (که ردیابی نشد) طراحی شده بودند. در 23 فوریه 1987، در ساعت 7:36 گرینویچ، هردو آشکار ساز دریافت مقادیر زیادی نوترینو را گزارش دادند. از آنجایی که نوترینوها بسیار کم با ماده واکنش می دهند، این آشکار سازی نشان می داد که در ان لحظه حدود 50 میلیارد نوترینو از هر اینچ مربع از زمین عبور کرد. این حمله ای بود توسط نوترینوهایی که در هسته ی ابرنواختر 1987A تولید شده بودند، درست 3 ساعت قبل از آن که توسط ابزارهای نوری قابل رؤیت باشند.

این نوترینوها بعد از یک سفر 160000 ساله آشکار شده بودند. این رصدها ما را به این نتیجه ی حیت آور سوق داد که این ابرنواختر باید جرمی به اندازه ی 30000 برابر جرم زمین را در ان لحظه به انرژی تبدیل کرده باشد، که بیشتر آن به نوترینو تبدیل شده بودند.

آشکار سازی نوترینوهایی از ابرنواختر 1987A نتیجه ای حیرت آور برای اخترشناسی رصدی جدید به حساب می آید. این پدیده به دانشمندان اجازه داد که برای اولی بار درون هسته ی پیش ماده ی ستاره ی ابرنواختر را «ببینند» و تئوری انفجارهای ابرنواختری  و شکل گیری ستارگان نوترونی را تأیید کنند. همچنین این اولین بار بود که نوترینوهایی از بیرون منظومه ی شمسی آشکار شده بودند.

 

سحابی باقی مانده از ابرنواختر 1987آ

تلسکوپ فضایی هابل این تصویر عمیق را از منطقه ی کوچکی در ابرماژلانی بزرگ گرفته اند که مقر مرکزی ابرنواختر 1987A را بعد از خاموشی نشان می دهد. تعدادی ستاره ی پرجرم و پرنور آبی رنگ که توسط ابرهای گاز احاطه شده اند، در نزدیکی جسم باقی مانده از ابرنواختر، قابل رؤیت هستند، ستارگانی که با ستاره ی منفجر شده همزاد بودند و احتمالا تا یک میلیون سال دیگر به سرنوشت او دچار می شوند. این ناحیه با توده هایی از گاز که ستارگان از آن به وجود می آیند، پر شده است. باقی مانده ی ابرنواختر آن نقطه ی روشن در مرکز می باشد که با یک حلقه ی بیرونی و درونی به رنگ قرمز روشن احاطه شده است. اعتقاد بر این است که حلقه های قرمز رنگ موادی هستند که هزاران سال پیش از انفجار، توسط خود ستاره به بیرون پف شده اند. گازهای پرسرعتی که در اثر انفجار به بیرون پاشیده شده اند تا چندین سال دیگر به حلقه ی درونی خواهند رسید. برخورد آنها باعث گرم و برانگیخته شدن گاز خواهد شد و اثرات قابل رؤیتی را ایجاد خواهد کرد. ستاره شناسان امیدوارند در آینده ی نزدیک شاهد این پدیده باشند.

 

 

                                                                                abbass fakhr
دسته ها :
سه شنبه اول 11 1387

موشک قسام چیست؟

موشک قسام

 

موشک قسام که حماس این روزها در جنگ با صهیونیست ها مورد استفاده قرار می دهد یک موشک ساده با بدنه فولادی است که با مواد منفجره پر می شود. این راکت ها دارای بردهای گوناگونی بوده و فاقد سیستم هدایت هستند. 3مدل از این موشک تاکنون ساخته شده و در مدت زمان کاربرد توسعه چشمگیری داشتته است.

تاریخچه این موشک

نام موشک قسام از نام عزالدین القسام یکی از رهبران مبارزان فلسطینی در دهه 30 میلادی گرفته شده و اکنون نام یکی از شاخه های نظامی حماس نیز هست. این موشک توسط 3 تن برای اولین بار ساخته شده که نام آنها نیدال فتحی، محمد خالد و عدنان ال قول(که پدر این موشک نامیده می شود) است. این موشک برای اولین باز در اکتبر 2001 به شهرک های سرزمین های اشغالی شلیک شد. اولین باری که یکی از شهرکهای اسرائیل مورد اصابت جدی قرار گرفت در 5مارس 2002 بود.

رقم کل موشک های قسام پرتاب شده به سوی اسرائیل تا سال 2006 یه 1000 عدد می رسد و این رقم تنها در سال 2006 و در جواب حملات وحشیانه صهیونیست ها به 1750 موشک رسید. این موشک در ابتدا صهیونیست ها را شگفت زده کرد و آنها را مجبور به تصب سیستم هشدار قرمز در شهرکهای مورد حمله کرد که این حربه در روزهای اخیر با افزایش برد موشک های قسام بلا استفاده است.

موشک قسامتخریب  یکی از  پادگان های  صهیونیست ها

طرح کلی موشک و برتری های آن

هدف تولید قسام ساخت موشکی است که بتوان آنرا با ابزار اولیه و به سرعت ساخت. ساختار این موشک به این گونه است که نیروی پیشران آن از موادی جامد همچون شکر، خرجی و نیترات پتاسیم تامین می شود. نوک آن نیز با TNT یا مواد دیگری همچون نیترات اوره پر می شود. این موشک از یک استوانه فولادی که با دهانک مستطیلی مخصوص قرار گیری خرجی در انتهای آن پر شده و یک فیوز که با آتش گزفتن فتیله گرمای لازم جهت آتش گیری و حرکت موشک را تولید می کند، تشکیل یافته است. سر موشک از یک قشر فلزی که TNT را دربرمی گیرد تشکیل یافته است که با یک هدایتگر گرما به انتهای موشک متصل می شود.

افزایش برد این موشک در این روزها به سبب استفاده از 7 دهانک مخصوص قرارگیری سوخت به جای یک دهانه است. این تحول علاوه بر افزایش برد، به علت جلوگیری از چرخش موشک حین پرواز و افزایش قدرت تخریبی، کاهش صدا و افزایش قابل ملاحظه در دقت را نیز در قسام موجب شده است.

قسام 3 قسام 2 قسام 1  
بیش از 200cm 180 cm 79 cm طول
17 cm 15 cm 6 cm قطر
90 kg 32 kg 5.5 kg وزن
10 kg 5–7 kg 0.5 kg وزن مواد منفجره
10 km 8–10 km 3 km برد

                                                                               abbass fakhr

دسته ها :
سه شنبه اول 11 1387

پرفروش‌ترین گوشی‌های بازار تهران

 

فروشندگان گوشی تلفن همراه از مدل‌های 6600 اسلاید، N82 ، 6555 از برند نوکیا، G502 ، K770 از سونی اریکسون و F480 و M3510 از سامسونگ، TOUCH از اچ تی سی و KE970 ، KP110 ال جی به عنوان پرفروش‌ترین گوشی بازار تلفن همراه در حال حاضر نام بردند.

 

 

به گزارش  موبنا، فعالان بازار قیمت مناسب و امکانات بالای این مدل‌ها را مهم‌ترین علت استقبال اکثر متقاضیان گوشی‌های فوق می‌دانند.

n82 nokia

گوشی N82 نوکیا نیز با قیمت 430 هزار تومان از امکاناتی نظیر سیستم عامل Symbian OS 9.2‌، صفحه نمایش TFT با قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ، دوربین عکاسی و فیلم‌برداری پنج مگاپیکسل دارای لنز کارل زایس و فوکوس اتوماتیک و دوربین دوم CIF، حافظه داخلی 100 مگابایت بهره می‌برد.

فروشندگان گوشی‌های نوکیا مدل 6600 اسلاید را به عنوان یکی از پرفروش‌ترین مدل این برند معرفی کردند که قیمت آن با گارانتی اصلی بالغ بر 325 هزار تومان است.

صفحه نمایش TFT با قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ، دوربین 3.2 مگاپیکسل دارای فوکوس اتوماتیک و دوربین دوم برای مکالمه تصویری و حافظه داخلی 20 مگابایتی و ارتقای آن تا چهار گیگابایت از امکانات گوشی 6600  اسلاید نوکیا به شمار می‌آید.

در این میان گوشی 6555 نوکیا نیز با قیمت 175 هزار تومان توانست در لیست پرفروش ترین‌های این برند جای گیرد. دوربین عکاسی و فیلمبرداری 3/1 مگاپیکسلی و حافظه داخلی 30 مگابایتی از ویژگی‌های مدل 6555 نوکیا محسوب می‌شود.

k770 samsung

 K770 سونی اریکسون نیز که در صدر پرفروش‌ترین‌های این برند قرار دارد به دوربین عکاسی و فیلم‌برداری 3.2 مگاپیکسل دارای فوکوس اتوماتیک و دوربین دوم VGA، حافظه داخلی 16 مگابایت مجهز است.

G502 نیز با  قیمت 151 هزار تومان دارای دوربین عکاسی و فیلم‌برداری دو مگاپیکسلی، حافظه داخلی 32 مگابایتی، حافظه داخلی (Memory Stick Micro (M2 است.

در همین حال دو مدل F480 و M3510 توانست با قیمت 370 و 167 هزار تومان در لیست پرفروش‌های این برند قرار گیرد.

دوربین عکاسی و فیلمبرداری 5 مگاپیکسل با فوکوس اتوماتیک‌، صفحه نمایش TFT با قابلیت نمایش 256 هزار و 144 رنگ و حافظه داخلی 232 مگابایت از مشخصات فنی گوشی F480 به شمار می‌آید.

 

گوشی M3510 موسیقایی سامسونگ دارای دوربین عکاسی و فیلمبرداری دو مگاپیکسل و ارتقای حافظه داخلی توسط  (microSD (TransFlash  می‌باشد.

touch  htc

گوشی TOUCH اچ تی سی نیز با گارانتی رسمی و با قیمت 450 هزار تومان توانست در لیست پرفروش‌های این برند قرار گیرد. صفحه نمایش TFT با قابلیت نمایش 655 هزار و 36 رنگ،  دوربین دو مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک و دوربین دوم VGA و حافظه داخلی 64 مگابایت از ویژگی‌های گوشی Touch محسوب می‌شود.

 

دو مدل گوشی KE970 و  KP110 به ترتیب با قیمت 158 و 57 هزار تومان هم در لیست پرفروش قرار گرفتند.

صفحه نمایش TFT با قابلیت نمایش 262 هزار و 144 رنگ، دوربین عکاسی و فیلم‌برداری دو مگاپیکسل و حافظه داخلی  50 مگابایت از ویژگی‌های گوشی KE970 به شمار می‌آید. گوشی KP110 ال جی که در لیست گوشی‌های ارزان قیمت این برند قرار دارد از امکانات ساده‌ای همچون صفحه نمایش CSTN با قابلیت نمایش 655 هزار و 36 رنگ و حافظه داخلی 64 مگابایتی بهره می‌برد.

                                                                                  mahdi fakhr             

دسته ها :
سه شنبه اول 11 1387
X