دسته
جك وSMS
ستاره ها
ايرانشناسي
مهدويت
خبر گزاري مهدي فخر در شهر ستان ها
كرمان شناسي
بهترين مطالب
آموزش گام به گام تنیس
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 285070
تعداد نوشته ها : 622
تعداد نظرات : 55
Rss
طراح قالب


تجمع اعتراض آمیز طلاب بر علیه جنایات رژیم صهیونیستی 

    1387/9/25   6:50 ب.ظ 
    مشاهده : 2
 
امروز اساتید و طلاب حوزه علمیه قم با تجمع در مدرسه فیضیه به ادامه محاصره نوار غزه در کشور فلسطین توسط رژیم صهیونیستی و حمایت های کشورهای غربی مراتب انزجار خود را اعلام و این جنایات را محکوم کردند.

این مراسم از ساعت یازده صبح با ورود طلاب مدارس متعدد علمیه قم به سوی مدرسه فیضیه آغاز شد.

در ابتدای این مراسم طلاب با سردادن شعارهایی همچون مرگ بر اسراییل، مرگ برآمریکا و مرگ بر سازشکار به حمایت از مردم بی دفاع غزه پرداختند.

حجت الاسلام والمسلمین یعقوب ناصریان از طلاب شرکت کننده دراین تجمع به خبرنگار ما گفت: این تجمع اعتراض آمیز طلاب حوزه علمیه قم در حمایت از بی پناهانی است که در چنگال زورمندان و ستمگران تاریخ گرفتار شده اند.

وی افزود: یکی از راه های مقابله با استکبار جهانی و رهاندن ملت فلسطین از زیربار فشارهای اسراییل این است که مراجع بین المللی اسلامی همه با هم به صورت یکپارچه با حمایت از ملت فلسطین در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی قیام کنند.

بر اساس این گزارش، یکی از نکات بارز این مراسم شرکت طلاب نوجوان و جوان بود که حضور بسیار پرشوری در این تجمع داشتند.


زین العابدین محمد پور طلبه نوجوان و پایه دو حوزه علمیه قم گفت: شرکت در چنین مراسم هایی به عنوان یک تکلیف دینی بر عهده هر مسلمان و هر طلبه بسیجی است.

وی گفت: این گونه تجمعات می تواند به دنیا و به ویژه آمریکا و اسراییل این پیام را داشته باشد که ملت فلسطین بی یاور نیست و ملت ایران با رهبری مقام معظم رهبری تا نابودی کامل اسراییل از ملت فلسطین حمایت می کند.

وی ادامه داد: مردم غزه شرایط سختی را می گذارنند و همه مردم جهان و نهادهای بین المللی باید به حمایت از این مردم ستمدیده بشتابند.

حجت الاسلام سیدجلال الدین موسوی از طلاب پاکستانی گفت: اتحاد کشورهای اسلامی در برابر رژیم منحوس صهیونیستی تنها راه نجات مردم فلسطین و غزه است.

وی خاطرنشان کرد: اگر مسلمانان جهان با هم متحد شوند بدون شک هیچ قدرتی توان مقابله با آنان را نخواهد داشت و دیگر شاهد این همه جنایت و ظلم علیه مسلمانان به ویژه مردم فلسطین نخواهیم بود.

وی گفت: متاسفانه امروزه برخی کشورهای اسلامی با نادیده گرفتن جنایات اسراییلی ها علیه مردم غزه در مقابل آنها سکوت کرده و با آنان دست دوستی می دهند که واقعا تاسف بار است.

وی ادامه داد: مجامع بین المللی امروز با سکوت در مقابل این همه ظلمی که رژیم صهیونیسیتی علیه مردم غزه روا می دارد در جرایم این رژیم سهیم هستند.

محمود شاکری یکی دیگر از طلاب شرکت کننده در این تجمع اعتراض آمیز نیز گفت: حضور طلاب و بسیجیان حوزه علمیه در این مراسم پیام روشنی به اسراییل و اربابش آمریکاست که باید از خشم ملت ایران و مسلمانان جهان بهراسند.

وی گفت: ملت مسلمان ایران و طلاب بر حسب وظیفه انسانی و اسلامی خود به حمایت از مردم لبنان و فلسطین می پردازند و اگر روزی تکلیف باشد لباس رزم می پوشند و به میدان جهاد رزمی علیه استکبار خواهند رفت.

وی اظهار داشت: امیدوارم روزی کشورهای اسلامی از خواب غفلت بیدار شده و علیه اسراییل و استکبار جهانی متحد شوند.

وی افزود: اسراییل و آمریکا همواره از وحدت مسلمانان می هراسند و قصد دارند به هر طریق جلوی این اتحاد را بگیرند زیرا این اتحاد به منزله نابودی آنان است.

در این مراسم آیت الله مرتضی مقتدایی، مدیر حوزه علمیه قم در سخنانی با انتقاد از سکوت مجامع بین المللی در مورد جنایات صهیونیست ها در غزه آنان را شریک جرم اسراییل معرفی کرد.

وی گفت: آیا آن دسته از سران کشورهای عربی و مسلمان که می خواهند دست دوستی به اسراییل بدهند و به گونه ای خود را شایسته ریاست بر جهان اسلام می دانند آن حدیث پیامبر اکرم(ص) را نشنیده اند که هرکس فریاد مسلمان مظلومی را بشنود و بی تفاوت بماند مسلمان نیست؟
دسته ها :
چهارشنبه بیست و هفتم 9 1387
 
 

همایش مهدوی با عنوان «حضور و غیاب» در تهران برگزار می شود 

    1387/9/25   6:51 ب.ظ 
    مشاهده : 4
 
این همایش از سوی جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور جمعی از نمایندگان ادیان مختلف و صاحب نظران این امر برپا می گردد. 

این همایش از ساعت 13 تا 17 در تالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران به نشانی تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان قدس، خیابان پورسینا برگزار می شود.
دسته ها :
چهارشنبه بیست و هفتم 9 1387


برآورد کاهش 4 میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی در پی بحران جهانی 

    1387/8/30   3:59 ب.ظ 
    مشاهده : 16
 
مهدی غضنفری در حاشیه بازدید از غرفه فارس در پانزدهمین نمایشگاه مطبوعات در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی فارس گفت: بحران مالی غرب و طرح تحول اقتصادی دو موضوع مهمی هستند که فکر می‌کنیم روی تجارت خارجی کشور اثرگذار باشند لذا سازمان توسعه تجارت با گروهی از محققین و صاحب‌نظران در حال بررسی آثار این بحران می‌باشند و برآیند این بررسی‌ها نشان می دهد باید چه حمایتی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان و واردکنندگان صورت پذیرد.
وی افزود: لذا از این فرصت کرده و اعلام می‌کنم اقتصاددانان، صادرکنندگان و واردکنندگانی که در خصوص این موضوع کار کرده‌اند و می‌توانند نظرات و پیشنهادات خود را به ما ارسال نمایند بگویند که آینده تجارت ایران را در دنیا چگونه ارزیابی می‌کنند و چه تدابیری برای حفظ سطح تجارت خارجی می اندیشند.
رئیس سازمان توسعه تجارت اظهار کرد: رکود اقتصادی غرب تأثیراتی را در صادرات غیرنفتی کشور گذاشته است و ما پیش‌بینی می‌کردیم صادرات غیرنفتی ما امسال در حدود 24 تا 26 میلیارد دلار باشد اما با توجه به این بحران فکر می‌کنیم این رقم با کاهش حدود 3 تا 4 میلیارد دلاری به 22 تا 23 میلیارد دلار برسد.
وی خاطرنشان ساخت: ما در 7 ماه گذشته با رشد صادرات غیرنفتی خوبی مواجه بوده‌ایم و این بحران هیچ اثری در صادرات غیرنفتی نگذاشت اما برای 5 ماه آینده این بحران اثر کاهشی را به دنبال خواهد داشت.
غضنفری گفت: رژیم تجاری ایران برای ارسال به سازمان تجارت جهانی عکس خوبی از وضعیت تجاری کشور در سالیان اخیر است و ما امیدواریم که مراحل تنظیم در دولت هرچه سریعتر به اتمام برسد و تقدیم سازمان تجارت جهانی شود.
وی در پایان گفت: اعداد و ارقامی که از صادرات غیرنفتی موجود می‌باشد صحت دارد و در آن ابهام چندانی موجود نمی‌باشد و این اعداد و ارقام را ما خودمان جمع‌آوری نکرده‌ایم این کار وظیفه گمرک کشور می‌باشد اما در مورد تحلیل این اعداد و ارقام رویکردهای متفاوتی وجود دارد و این امر باعث می‌شود که ابهاماتی ایجاد شود اما در خود آمار هیچ‌گونه ابهامی وجود ندارد.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387

مشکلات مالی وزارت بهداشت با تزریق پول حل نخواهد شد 

    1387/9/13   5:46 ب.ظ 
    مشاهده : 9
 
علی محمد احمدی درگفتگو باخبرنگار سلامت نیوز افزود: هرساله وزارت بهداشت، دو تا سه هزار میلیارد کسری بودجه دارد که به جای تعدیل آن، سال به سال افزایش می یابد.
وی بیان داشت: افزایش بار بیماریهای نوظهور و انتقال موجی از آن به جامعه باعث شده که تقاضای خدمات درمانی هم به شکل چشمگیری اضافه شود ، به گونه ای که در اورژانس ها به شکل جدی نگاه ها به سمت این بیماریها سوق داده شد و به موزارت آن نیاز به بودجه و اعتبارات درمانی بالا رفته است.
عضو انجمن اقتصادی سلامت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اصلاح سیستم ساختاری وزارت بهداشت ازجمله نظام بودجه ریزی و حسابداری قیمت تمام شده و سطح بندی نظام ارجاع پزشک خانواده از اقدامات اساسی است که باید به منظور رفع کسری بودجه به آن پرداخت.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387

صنوف تمایلی به ارائه اطلاعات شفاف از عملکرد خود ندارند 

    1387/7/20   3:55 ب.ظ 
    مشاهده : 53
 
محمدحسین فلاح  اظهار داشت: اقتصاد ایران باید ارزش افزوده را به عنوان مالیاتی که در همه دنیا جاری است، بپذیرد ولی باید بدانیم اجرای طرح‌های بزرگ ملی که با سطوح پیشه وری و کسب و کارهای کوچک در ارتباط است همواره ناموفق بوده است.
وی ادامه داد: این سطح از کسب و کار بخش عمده‌ای از اقتصاد کشور را در دست دارد و از ابتدا هم از هر نوع نظم پذیری طفره رفته‌است در حالیکه مؤسسات بزرگ تبعیت از قوانین را همیشه به طور اجباری داشته ‌است.
فلاح با بیان اینکه فرصت دو ماهه برای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده کافی نیست گفت: باید مدت زمان طولانی‌تر و آموزش‌های ریشه‌ای برای اصناف در نظر گرفته شود تا مشکلات موجود به تدریج برطرف شود.
وی با اشاره به وجود برخی معافیتها در قانون تجمیع عوارض برای بعضی از فعالیت‌های اقتصادی تصریح کرد: باتصویب قانون مالیات بر ارزش افزوده قرار شد اجرای قانون تجمیع عوارض متوقف شود ولی تکلیف بخش‌های معاف از پرداخت مالیات تجمیع، در قانون جدید مشخص نشد.
عضو هیأت مدیره کنفدراسیون صنعت افزود: زمانی که در اجرای قانونی ابهام وجود داشته باشد افراد دلایل قوی تری برای گریز از قانون دارند و به همین دلیل باید به تمام نکات مربتط با قانون قبلی پاسخ داده شود و راه گریز از اجرای این قانون بسته شود.
وی تأکید کرد: در صورت گفتگوی مقامات دولتی با اتحادیه‌ها و صنوف و ارائه زمان برای فهم بیشتر آنها از قانون بهانه کمتری برای عدم اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده وجود خواهد داشت.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده نوعی ابلاغ از بالا به پایین بوده و تعطیلی بازار نشان می دهد در تدوین این قانون از نظر اصناف استفاده نشده ‌است.
فلاح کتمان تعطیلی بازار برخی کالاها را مانعی برای تعطیلی بازار بقیه محصولات ندانست و گفت: فعالان بازار با یکدیگر در ارتباطند و در تصمیم‌گیریها هماهنگ هستند.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387

مالیات بر ارزش افزوده چیست؟ به نفع کیست و به ضرر چه کسانی؟ 

    1387/8/7   4:22 ب.ظ 
    مشاهده : 25
 
* ارزش افزوده به چه معنی است؟
هر کالایی که در بازار فروخته می‏شود، در فرایند تولید خود، توسط چندین تولیدکننده به تدریج ساخته شده است. به عنوان مثال یک نان ابتدا گندم بوده سپس تبدیل به آرد شده سپس خمیر شده و نهایتاً در تنور پخته و نان شده است. قیمت گندم موجود در هر عدد نان تا قیمت نان فروش رفته در نانوایی در این مراحل به تدریج افزایش یافته است که این افزایش حاصل زحمت تولیدکنندگان مختلف در مراحل مختلف تولید گندم تا فروش نان بوده است. به این ارزش اضافی ایجاد شده از دانه گندم تا نان، «ارزش افزوده» گفته می‏شود.

*مبلغ مالیات بر ارزش افزوده چقدر است؟
قانون تجمیع عوارض مقرر می‏کرد هر تولیدکننده ایرانی، چه کسی که ماده اولیه را تولید می-کند چه کسی که کالا یا خدمات نهایی را، 1.5 درصد بابت شهرداری‏ها و 1.5 درصد بابت عوارض سایر نهادهای دولتی به سازمان امور مالیاتی بپردازد. قانون مالیات به ارزش افزوده، پرداخت 1.5 درصد شهرداری‏ها را به حالت قبلی گذاشته و دریافت 1.5 درصد سهم دولت را به عهده فروشنده نهایی قرار داده است.

* مالیات بر ارزش افزوده شامل چه کالاهایی می‏شود؟
قانون مالیات بر ارزش افزوده شامل همه کالاها و خدمات که در بازار ایران به فروش می‏رسند به استثنای 17 قلم کالای ذکر شده در ماده 12 این قانون می‏شود. درباره دو کالای خاص سیگار و سوخت هواپیما هم این قانون استثنا دارد که از سیگار 12 درصد و از سوخت هواپیما 20 درصد مالیات بر ارزش افزوده اخذ خواهد شد.
درباره شمول قانون مالیات بر ارزش افزوده لازم به یادآوری است که قانون، اختیار تری این مالیات به اصناف و فروشندگان را به عهده سازمان امور مالیاتی واگذار کرده است. براساس توافق اولیه مجلس و دولت مقرر شده است در گام اول، صرفاً واردکنندگان و توزیع‏کنندگانی که حجم گردش مالی آنها سالانه از یک میلیارد تومان تجاوز می‏کند، مشمول این مالیات باشند به این ترتیب بسیاری از اصناف خرده‏پا و ارایه‏کنندگان خدمات از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند.

* آیا مالیات بر ارزش افزوده باعث گران‏شدن کالاها می‏شود؟
پاسخ سؤال فوق کاملاً‌ منفی است چرا که براساس این قانون، 1.5 درصدی که تولیدکنندگان در مراحل مختلف برای تولید یک کالا به دولت می‏پرداختند، حذف و در نهایت توسط فروشنده اخذ می‏شود.
در واقع مالیات پرداختی برای عرضه یک کالا نه تنها زیاد نشده، بلکه به دلیل حذف مراحل مختلف اخذ تجمیع عوارض از تولید یک کالا، چه بسا برای هر کالای ایرانی، مالیات کمتری نیز پرداخته می‏شود. البته در وضعیت غیرشفاف موجود در بازار ایران سوء استفاده‏چی‏ها و کسانی که از آب گل‏آلود ماهی می‏گیرند می‏توانند با جوسازی و شایعه پراکنی، مالیات بر ارزش افزوده را بهانه‏ای برای ایجاد کمبود مصنوعی و افزایش قیمت‏ محصولاتشان قرار دهند. بی‏تفاوتی و ضعف دولت در اطلاع‏رسانی و توجیه تجار درستکار و محترم نیز مزید بر علت شده است.

*مالیات بر ارزش افزوده به نفع کیست؟
اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در درجه اول به نفع تولیدکننده داخلی است. دکتر الیاس نادران استاد اقتصاد در دانشگاه تهران و نماینده مجلس شورای اسلامی با اعلام این نکته به خبرنگار «گزارش بازار» چنین توضیح می‏دهد:
در زمان اجرای قانون تجمیع عوارض، تولیدکنندگان ایرانی ناچار بودند بطور سلسله‏وار برای یک کالا مکرراً مالیات بپردازند یعنی مثلاً برای یک خودرو هم تولید کنند مواد اولیه هم قطعه‏ساز و هم کارخانه تولیدکننده به طور جداگانه و هر کدام سه درصد مالیات تجمیع عوارض می‏پرداختند اما در عین حال بنگاه‏های فروش خودرو، دلالان خودرو و شرکت‏های واردکننده خودرو، از پرداخت این مالیات معاف بودند. با اجرای مالیات بر ارزش افزوده، سلسله مراتب تولید از پرداخت مالیات بر تجمیع عوارض معاف می‏شوند و در عوض این توزیع‏کننده نهایی است که باید مالیات را محاسبه و از خریدار نهایی دریافت کند.

* مالیات بر ارزش افزوده به ضرر کیست؟
با اجرای مالیات بر ارزش افزوده، منافع دو گروه از فعالان بازار به طور جدی به خطر خواهد افتاد. در درجه اول کسانی که پشت پرده به دلالی و واسطه‏گری مشغولند. کسانی که بدون اینکه در زحمت تولید شریک باشند و بدون اینکه در مقابل مصرف‏کنندگان تعهدی به عهده بگیرند، با قرارگرفتن در مسیر تولید تا مصرف، با خرید و فروش‏های مکرر باعث عدم شفافیت و التهاب در بازار می‏شوند. ضرر این عده بیشتر از این بابت است که براساس قانون مالیات بر ارزش افزوده، مسیر تهیه و توزیع کالاها شفاف می‏شود. با اجرای این قانون، کسانی که بی‏جهت در مسیر تولید تا مصرف قرارگرفته‏اند شناسایی شده و به تدریج حذف می‏شوند.
گروه دیگر ضررکننده‏ها از قانون مالیات بر ارزش افزوده، قاچاقچیان هستند. کسانی که خارج از مسیر قانونی و رسمی واردات، کالاهای خارجی را از بازارهای امارات، عمان، کردستان، آسیای میانه و حتی افغانستان و پاکستان دور از چشم قانون به داخل ایران منتقل کرده و بازار ایران را مملو از کالاهای بی‏کیفیت خارجی کرده‏اند. ویژگی اصلی این عده، عدم تعهد آنها در برابر مصرف‏کنندگان است چرا که نه گارانتی معتبری ارایه می‏کنند و نه حتی در قبال صحت و سلامت کالایی که ارایه می‏کنند، مسؤولیتی می‏پذیرند. با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، منافع این دسته از خرابکاران بازار، به شدت به خطر می‏افتد.
به طور خلاصه، قانون مالیات بر ارزش افزوده به ضرر کسانی است که از شفافیت بازار گریزانند و منافعشان در بهره‏برداری از شایعات، رانت‏های اطلاعاتی و قاچاق است.

* تأثیر مالیات بر ارزش افزوده بر صادرات
قانون مالیات بر ارزش افزوده به شدت به نفع صادرات و صادرکننده است. ماده 13 این قانون صادرات کالا و خدمات را از این مالیات معاف کرده و مقرر داشته مالیات کالاهایی که قبلاً به هنگام فروش آنها مالیات بر ارزش افزوده دریافت شده، هنگام خروج از کشور، مسترد می‏شود. در واقع صادرکنندگان محصولات ایرانی با خرید کالا از بازار ایران و خروج آن از کشور، 1.5 درصد از ارزش کالای صادراتی را که قبلاً به عنوان مالیات بر ارزش افزوده پرداخته بودند، از دولت بازپس می‏گیرند.

* چرا بازاریان از مالیات به ارزش افزوده نگران شده‏اند؟
در روزهای اخیر، تعدادی از بازاریان در اصناف مختلف نسبت به مالیات بر ارزش افزوده اعتراضاتی ابراز کرده‏اند حتی شنیده شده برخی مغازه‏های بازار اصفهان چند روز در اعتراض به این مالیات تعطیل بوده است. در تهران نیز برخی نمایندگی‏های برندهای مشهور خارجی در روز‏های اولیه مهرماه از عرضه محصول خود به بازار جلوگیری کرده‏اند.
حقیقت این است که بازاریان معترض به مالیات به ارزش افزوده دچار سوء تفاهمی بزرگ شده‏اند چرا که این مالیات به نفع کسانی است که قصد دارند در بازاری شفاف به فعالیت بپردازند و معتقدند فقط «کار و ابتکار» باید تعیین کننده سود و منفعت باشد نه رانت و قاچاق و قانون شکنی.
سوء تفاهم موجود برای بازاریان به چند دلیل ایجاد شده است. دلیل اول ضعف شدید دولت به ویژه سازمان امور مالیاتی در اطلاع‏رسانی و توجیه بازار بوده است.
اطلاع‏رسانی سازمان امور مالیاتی در آشناکردن تجار با قانون مالیات بر ارزش افزوده به حدی ضعیف بود با وجود ماه‏ها فرصت برای اجرای این قانون، تا آخرین روزهای قبل از مهرماه و شروع رسمی اجرای این قانون، بسیاری از اصناف و شرکت‏های تجاری از وجود این قانون بی‏اطلاع بوده‏اند.
دلیل دوم سوء تفاهم ایجاد شده درباره مالیات بر ارزش افزوده، فعالیت دست‏های پنهان علیه این قانون بوده است. در شرایطی که مالیات بر ارزش افزوده واسطه‏های اضافی و قاچاقچیان را از مسیر تولید و واردات تا مصرف حذف می‏کند، بدیهی است که عده‏ای علیه این قانون به جوسازی بپردازند و با ایجاد شعایعات بی‏اساس، ذهن مغازه‏داران و تجار شریف را علیه این قانون مکدر کنند. در این میان ضعف اطلاع‏رسانی دولت به ویژه سازمان امور مالیاتی زمینه جوسازی را برای شایعه‏سازان فراهم‏تر کرده است.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387

درآمد ارزی ایران به 60 میلیارد دلار رسید 

    1387/8/6   4:36 ب.ظ 
    مشاهده : 33
 

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با مهر از حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در کمیسیون اقتصادی مجلس خبرداد و گفت: این جلسه به منظور پاسخ وزیر امور اقتصادی و دارایی برای پاسخ به سئوالات نمایندگان مجلس در خصوص درآمدهای ارزی کشور، مصارف ارزی دولت در برنامه چهارم و استفاده از منابع حساب ذخیره ارزی برگزار شد.

پیمان فروزش با بیان اینکه وزیر امور اقتصادی و دارایی میزان درآمدها، تعهدات و وضعیت حساب ذخیره ارزی را برای نمایندگان کمیسیون اقتصادی تشریح کرد، افزود: همچنین سید شمس الدین حسینی مطرح کرد که دولت تا چه اندازه می تواند از درآمدهای ارزی برای مصارف عمرانی و هزینه ای استفاده کند.

وی همچنین اظهارداشت: وزیر اقتصاد در این جلسه وضعیت حساب ذخیره ارزی را "مناسب" اعلام و عنوان کرد که نگرانی در خصوص این حساب وجود ندارد.

به گفته فروزش، وزیر اقتصاد همچنین در این جلسه میزان درآمد ارزی کشور در نیمه اول سال جاری را حدود 60 میلیارد دلار عنوان کرد.

پرداخت 6 هزار میلیارد تومان اعتبار ارزی به بانکها

همچنین اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس امروز جلسه دیگری با رئیس کل بانک مرکزی برگزار کردند که در این جلسه محمود بهمنی گزارشی از وضعیت بانکهای جهانی، شرایط بحران آمریکا و تاثیر آن بر اقتصاد ایران، وضعیت بانکداری کشور و سیاستها و برنامه های جدید بانک مرکزی ارائه کرد.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: محمود بهمنی در این جلسه مطرح کرد که به دلیل اینکه اقتصاد ایران وابستگی به اقتصاد کشورهایی که دچار بحران مالی شده اند، ندارد، بنابراین دچار صدمات و خسارتهای ناشی از بحران مالی این کشورها نخواهد شد.

فروزش اظهارداشت: رئیس کل بانک مرکزی همچنین در این جلسه صحبتهایی نیز در حوزه بانکداری داخلی مطرح و عنوان کرد که سیستم بانکداری کشور باید اصلاح شود.

وی ادامه داد: بهمنی ضمن تاکید بر نظارت بر پرداخت اعتبارات بانکی، بر اعتبار سنجی و ایجاد سیستم اعتبار سنجی مشتریان و اعتبارت پرداخت شده بانکی تاکید کرد و ادامه داد که منابع پرداختی بانکها باید در جهت تولید هزینه شود.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: بهمنی عنوان کرد که برای افزایش سرمایه بانکها اقداماتی انجام شده و 6 هزار میلیارد تومان اعتبارارزی برای سرمایه در گردش و ارائه تسهیلات به تولید کنندگان در اختیار بانکها قرار خواهد گرفت.

دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387


وزیر اقتصاد فردا عازم واشنگتن می‌شود 

    1387/7/17   4:14 ب.ظ 
    مشاهده : 44
 
اجلاس سالیانه صندوق بین‌المللی پول از دو روز پیش برابر شش اکتبر در واشنگتن آغاز بکار کرد و تا 14 اکتبر ادامه دارد. در این همایش رؤسای کل بانک مرکزی و وزرای اقتصاد کشورهای عضو به سخنرانی خواهند پرداخت.
سید شمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران نیز فردا سفر خود به واشنگتن را آغاز خواهد کرد. وی ضمن سخنرانی در اجلاس سالانه صندوق بین‌المللی پول، با تعدادی از همتایان خود از دیگر کشورهای جهان دیدار و گفت‌وگو خواهد داشت.
کارشناسان بر این باورند که بحران اقتصادی آمریکا و اثرات آن بر اقتصاد جهانی از جمله نوسانات قیمت طلا و نفت یکی از مهمترین بحثهای این اجلاس خواهد بود.
به گزارش فارس تا پیش از این قرار بود طهماسب مظاهری رئیس کل سابق بانک مرکزی ایران نیز در این اجلاس حضور داشته باشد که با کناره‌گیری از این سمت، بحث حضور وی در اجلاس مذکور منتفی شد.
سال گذشته نیز برکناری داود دانش جعفری از سمت وزارت امور اقتصادی و دارایی باعث شد وزیر اقتصاد ایران در اجلاس سالانه صندوق بین‌المللی پول شرکت نکند.
گزارش فارس حاکیست تا کنون خبری مبنی بر حضور محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در این اجلاس منتشر نشده است.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387


نحوه توزیع درآمد آزادسازی قیمت انرژی در پیش نویس لایحه هدفمندی یارانه‌ها 

    1387/7/28   4:56 ب.ظ 
    مشاهده : 34
 
کلیات پیش نویس لایحه پیشنهادی هدفمند کردن یارانه ها که مقدماتی است و هنوز در دولت و مجلس نهایی نشده است، بر اساس چهار اصول کلی تحقق عدالت، جلوگیری از اسراف در منابع و لزوم مدیریت مصرف، لزوم تحول بخش انرژی برای مدیریت مناسب و تحولات ساختاری در اقتصاد تهیه و تنظیم و 20 روز پیش به مجلس ارسال شده است.
بر اساس پیش نویس این لایحه مقدماتی و پیشنهادی، قیمت فروش داخلی بنزین، نفت، گاز، نفت کوره، نفت سفید و گاز مایع متناسب با قیمت فوب خلیج فارس و شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای تعیین می شود که حداکثر پس از سه سال از ابلاغ این قانون قیمت حاملهای فوق بیش از ده درصد از قیمتهای فوب خلیج فارس با احتساب هزینه‌های مترتب (شامل حمل و نقل، توزیع و مالیات و عوارض قانونی) کمتر نباشد.
بنابراین پیش نویس، قیمت فروش داخلی گاز طبیعی نیز به گونه‌ای تعیین می شود که حداکثر ظرف 3 سال از ابلاغ این قانون معادل 75 درصد متوسط قیمت گاز طبیعی صادراتی شود. همچنین قیمت فروش داخلی برق به گونه‌ای تعیین می شود که حداکثر ظرف 3 سال از ابلاغ این قانون معادل قیمت تمام شده آن باشد.
بر اساس پیش نویس این لایحه پیشنهادی، دولت مجاز است برای مدیریت آثار نوسان قیمت‌های بین‌المللی حامل‌های انرژی بر اقتصاد ملی، از طریق تعیین و اخذ مالیات و عوارض و اخذ ما به التفاوت و یا پرداخت یارانه اقدام نماید. وجوه حاصل از وضع عوارض به عنوان درآمد عمومی به حساب خزانه واریز می‌گردد.
پیش نویس این لایحه مقدماتی که هنوز به تصویب نهایی دولت و مجلس نرسیده است، تصریح می کند: دولت مجاز است با رعایت مواردی قیمت آب و کارمزد جمع آوری و دفع فاضلاب را تعیین کند و قیمت آب برای مصارف مختلف باتوجه به کیفیت و نحوه استحصال آن در کشور به گونه‌ای تعیین شود که حداکثر ظرف 3 سال از ابلاغ این قانون معادل قیمت تمام شده آن باشد.
کارمزد خدمات جمع آوری و دفع فاضلاب در مناطق مختلف کشور حداکثر معادل قیمت آب محاسبه می‌شود.
این گزارش حاکی است: دولت مجاز است حداکثر ظرف 3 سال قیمت سایر کالاها و خدمات همگانی غیرحاکمیتی را معادل قیمت تمام شده تعیین نماید.
این لایحه پیشنهادی حاکی است: دولت مجاز است حداکثر تا 60 درصد خالص وجوه حاصل از اصلاح قیمت کالاها و خدمات مشمول این قانون را در قالب کمک مستقیم و در قالب پرداخت نقدی و یا غیرنقدی یا واگذاری سهام از جمله سهام قابل عرضه در بورس برحسب اختیار به خانوارهای جامعه هدف، اجرای نظام جامع تأمین اجتماعی از قبیل گسترش و تأمین بیمه‌های اجتماعی و بیمه خدمات درمانی و تأمین و ارتقای سلامت جامعه و پوشش دارویی و درمانی بیماران خاص و صعب العلاج، کمک به تأمین مسکن و اشتغال برای جامعه هدف، توانمندسازی و اجرای برنامه‌های حمایت اجتماعی برای جامعه هدف و سایر امور مربوط به هدفمند کردن یارانه‌ها در جامعه هدف هزینه کند.
همچنین دولت مجاز است حداکثر تا 15 درصد خالص وجوه حاصل از اجرای این قانون را برای سرمایه گذاری و یا پرداخت کمک‌های بلاعوض یارانه سود تسهیلات و یا وجوه اداره شده برای کمک به بهینه سازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و مسکونی و تشویق به صرفه‌جویی و رعایت الگوی مصرف، اصلاح ساختار فناوری واحدهای تولیدی در جهت افزایش بهره‌وری انرژی و توسعه تولید برق از منابع تجدیدپذیر، جبران زیان شرکت‌هایی ارائه دهنده خدمات آب و فاضلاب، برق، گاز طبیعی و فرآورده‌های نفتی ناشی از اجرای این قانون، گسترش حمل و نقل عمومی، حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی و صنعتی، حمایت از تولید نان صنعتی انبوه و حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی هزینه نماید.
این لایحه مقدماتی تصریح کرده است: اشخاص متقاضی که اطلاعات لازم و تغییرات آن را ارائه نمی‌کنند و متخلفان و ارائه کنندگان اطلاعات نادرست از تمام یا بخشی از منافع اجرای این قانون محروم خواهند شد. چنانچه این اشخاص از محل این قانون منافعی تحصیل کرده باشند که استحقاق آن رانداشته باشند علاوه بر استرداد اصل آن تا دو برابر به پرداخت جریمه ملزم خواهند شد.
همچنین دولت مجاز است حداکثر تا 25 درصد وجوه حاصل از اجرای این قانون را به منظور تأمین اعتبار موردنیاز برای جبران آثار آن پراعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و کاهش وابستگی اعتبارات هزینه‌ای به نفت هزینه کند.
بر اساس پیش نویس این لایحه صندوق ساماندهی یارانه‌ها تشکیل خواهد شد که توسط هیأت امنایی مرکب از وزیر امور اقتصادیی و دارایی، وزیر رفاه و تأمین اجتماعی و معاون برنامه ریزی و راهبردی رئیس جمهور اداره می شود و دو عضو ناظر در هیأت امنای صندوق از بین نمایندگان مجلس به انتخاب مجلس شورای اسلامی انتخاب می‌شوند.
متن کامل این لایحه پیشنهادی که مقدماتی است و هنوز در دولت به تصویب نهایی نرسیده است متعاقبا منتشر خواهد شد.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387

بازداشت یک بازرگان ایرانی در آلمان 

    1387/7/18   4:47 ب.ظ 
    مشاهده : 46
 
به نقل از منابع خارجی، این منابع مدعی شدند بنا به گزارشی که پیش از ظهر روز چهارشنبه ( 17 مهر) از سوی دادستانی کل آلمان در شهر کارلسروهه انتشار یافت، فرد بازداشت‌شده تابعیت ایرانی - کانادایی دارد و به عنوان مدیر شرکتی در ایالت هسن، ابزار و آلات فنی غیر مجاز به ایران صادر کرده است. این منابع مدعی شدند که با اینکه کشورهای غربی صدور کالاها و ابزار و آلات حساس با کاربرد دوگانه‌ی نظامی و غیرنظامی به ایران را ممنوع کرده‌اند، اما فرد مذکور به عنوان مدیر شرکتی در ایالت هسن، ابزار و آلات فنی غیر مجاز به ایران صادر کرده است. مقام‌های دادستانی آلمانی جزئیات بیشتری در این باره ارائه نداده‌اند.
به گفته دادستانی آلمان، یکشنبه‌ی گذشته، پس از تحقیقات مقدماتی دستور بازداشت بازرگان یاد شده صادر شده و وی اکنون در بازداشت موقت به سر می‌برد.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387

صنوف تمایلی به ارائه اطلاعات شفاف از عملکرد خود ندارند 

    1387/7/20   3:55 ب.ظ 
    مشاهده : 53
 
محمدحسین فلاح  اظهار داشت: اقتصاد ایران باید ارزش افزوده را به عنوان مالیاتی که در همه دنیا جاری است، بپذیرد ولی باید بدانیم اجرای طرح‌های بزرگ ملی که با سطوح پیشه وری و کسب و کارهای کوچک در ارتباط است همواره ناموفق بوده است.
وی ادامه داد: این سطح از کسب و کار بخش عمده‌ای از اقتصاد کشور را در دست دارد و از ابتدا هم از هر نوع نظم پذیری طفره رفته‌است در حالیکه مؤسسات بزرگ تبعیت از قوانین را همیشه به طور اجباری داشته ‌است.
فلاح با بیان اینکه فرصت دو ماهه برای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده کافی نیست گفت: باید مدت زمان طولانی‌تر و آموزش‌های ریشه‌ای برای اصناف در نظر گرفته شود تا مشکلات موجود به تدریج برطرف شود.
وی با اشاره به وجود برخی معافیتها در قانون تجمیع عوارض برای بعضی از فعالیت‌های اقتصادی تصریح کرد: باتصویب قانون مالیات بر ارزش افزوده قرار شد اجرای قانون تجمیع عوارض متوقف شود ولی تکلیف بخش‌های معاف از پرداخت مالیات تجمیع، در قانون جدید مشخص نشد.
عضو هیأت مدیره کنفدراسیون صنعت افزود: زمانی که در اجرای قانونی ابهام وجود داشته باشد افراد دلایل قوی تری برای گریز از قانون دارند و به همین دلیل باید به تمام نکات مربتط با قانون قبلی پاسخ داده شود و راه گریز از اجرای این قانون بسته شود.
وی تأکید کرد: در صورت گفتگوی مقامات دولتی با اتحادیه‌ها و صنوف و ارائه زمان برای فهم بیشتر آنها از قانون بهانه کمتری برای عدم اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده وجود خواهد داشت.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده نوعی ابلاغ از بالا به پایین بوده و تعطیلی بازار نشان می دهد در تدوین این قانون از نظر اصناف استفاده نشده ‌است.
فلاح کتمان تعطیلی بازار برخی کالاها را مانعی برای تعطیلی بازار بقیه محصولات ندانست و گفت: فعالان بازار با یکدیگر در ارتباطند و در تصمیم‌گیریها هماهنگ هستند.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387


تغییر سهمیه سوخت زمستانی منتفی شد 

    1387/9/25   6:14 ب.ظ 
    مشاهده : 1
 
محمدرضا رویانیان امروز در یک نشست خبری اظهارداشت: بر اساس مصوبه ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت، سهمیه سوخت خودرهای شخصی در زمستان تغییری نکرده و همچنان مانند روال سابق است.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387

موجودی حساب ذخیره ارزی 25 میلیارد دلار است 

    1387/8/6   3:54 ب.ظ 
    مشاهده : 33
 
اصغر گرانمایه‌پور نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به حضور محمود بهمنی و معاونین ایشان در جلسه امروز کمیسیون گفت: در این جلسه رئیس کل بانک مرکزی گزارش مفصلی از وضعیت بحران اقتصادی بوجود آمده در آمریکا و آثار ناشی از آن بر اقتصاد کشورمان ارائه کردند.
همچنین راعی معاون ارزی رئیس کل بانک مرکزی نیز گزارشی از آخرین وضعیت حساب ذخیره ارزی از ابعاد مختلف آن ارائه کردند که بر اساس آن در حال حاضر موجودی حساب ذخیره ارزی 25 میلیارد دلار است.
گرانمایه‌پور اظهار داشت: اگر بر اثر بحران مالی بوجود آمده، در دنیا قیمت نفت پائین نیامده بود قطعا این رقم، رقم خوبی بود و برای اقتصاد کشور مفید بود، اما با کاهش قیمت نفت از 120 دلار به زیر 60 دلار، درآمد ارزی کشور نیز کاهش پیدا کرده است.
عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر درآمد کشور ما وابسته به قیمت نفت است، تصریح کرد:‌ شایسته است مسئولان کاری کنند که درآمدهای کشور به نفت وابسته نباشد و یا با تولید و تقویت صادرات غیرنفتی کاری کنند که این وابستگی کاهش پیدا کند.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387


شهرام جزایری درخواست مرخصی کرد 

    1387/7/27   5:15 ب.ظ 
    مشاهده : 44
 
سید محمود علیزاده طباطبایی وکیل جزایری با اعلام این خبر به خبرنگار "ایلنا" گفت: بلافاصله پس از اعلام نظر سخنگوی قوه قضاییه مبنی بر اینکه هیچ مانعی برای مرخصی دادن به جزایری وجود ندارد، جزایری شخصا از آیت الله هاشمی شاهرودی درخواست مرخصی از زندان را کرد.
وکیل جزایری افزود: جزایری قبل از اظهار نظر جمشیدی نیز از زندان و دادگاه تقاضای مرخصی کرده بود ولی از سوی مقامات قضایی مورد پذیرش واقع نشده بود.

طباطبایی به پرداخت 150 میلیارد تومان از سوی موکلش اشاره کرد و گفت: از این میزان 50 میلیارد تومان رد مال و 100 میلیارد تومان دیگر جزای نقدی در حق دولت است. موکلم برای پرداخت این مبلغ به خزانه دولت باید از زندان بیرون آید تا با احیای شرکت‌‏های خود و وصول مطالبات، جریمه را پرداخت کند.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387


سرمایه‌گذاران خارجی 572 میلیارد ریال سرمایه وارد بورس تهران کردن 

    1387/7/28   4:55 ب.ظ 
    مشاهده : 37
 
به نقل از سنا ، ایوب باقر تبار اظهار داشت: در پی افزایش شاخص بورس اوراق بهادار تهران در فدراسیون جهانی بورس‌ها (WFE)، بازدهی مطلوب شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس تهران و بحران‌های اخیر مالی در بازارهای اروپا، آمریکا و کشورهای شرق آسیا، سرمایه‌گذاران خارجی وارد این بورس می‌شوند.
وی با تایید افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در بورس اوراق بهادار تهران گفت: سرمایه‌گذاران خارجی از ابتدای فعالیت خود تا پایان شش ماهه نخست امسال، بیش از 572 میلیارد ریال سرمایه وارد بورس اوراق بهادار تهران کرده اند.
باقرتبارافزود : در این مدت 572 میلیارد و 386 میلیون ریال (معادل پنج میلیون و 809 هزار دلار، 36 میلیون و 152 هزار یورو و چهار میلیون و 617 هزار درهم امارات ) سرمایه خارجی وارد بورس تهران شده است.
وی ارزش کل معاملات (خرید و فروش) سرمایه‌گذاران خارجی در نیمه نخست امسال را مبلغ 219 میلیارد و 634 میلیون ریال اعلام کرد.
باقرتبار اظهار داشت : سرمایه‌گذاران خارجی در سال گذشته نیز 389 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار تهران دادوستد کردند.
وی به تغییر آیین‌نامه اجرایی مربوط به سرمایه‌گذاران خارجی در بورس اشاره کرد و افزود : امیدواریم با تصویب و رفع برخی از محدودیت‌ها، حجم معاملات روزانه سرمایه‌گذاران خارجی در بورس افزایش چشمگیری یابد
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387


کرسی بانک مرکزی در جلسه اخیر هیات دولت حذف شد 

    1387/8/25   5:26 ب.ظ 
    مشاهده : 22
 
حسین قضاوی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به برگزاری جلسه هیات دولت در سفر دوم خود به استان مازندران و تصویب 200 مصوبه برای توسعه و آبادانی بیشتر این استان، اظهار داشت: این جلسه در حالی برگزار شد که بر خلاف جلسات گذشته هیات دولت، نماینده بانک مرکزی به علت حذف کرسی اجازه حضور در جلسه را پیدا نکرد و 4 دستور کار که مربوط به این نهاد می‌شد بدون حضور نماینده آن مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون پولی و بانکی کشور در غیاب رئیس کل، قائم مقام بانک مرکزی می‌تواند به صورت تام‌الاختیار در جلسات تصمیم‌گیری شرکت کند.
قضاوی ادامه داد: بعلت جلسات از پیش تعیین شده برای رئیس کل بانک مرکزی، مقرر شد که قائم مقام وی در جلسه هیات دولت در استان مازندران شرکت کند.
قضاوی با بیان اینکه تمام مقدمات سفر به همراه هیات دولت از سوی نهاد ریاست جمهوری برای وی فراهم شده بود، خاطرنشان کرد: پس از سفر به استان مازندران و شرکت در جلسه‌ای با حضور سرپرستان بانکها در این استان، عازم جلسه هیات دولت شدم که با حذف کرسی بانک مرکزی در این جلسه مواجه شدم.
وی تصریح کرد: این اقدام در حالی صورت می‌گرفت که کارت حضور در این جلسه برای قائم مقام بانک مرکزی صادر شده و لیست شرکت کنندگان در جلسه نیز این امر را تایید کرد.
قضاوی ادامه داد: جلوگیری از حضور نماینده بانک مرکزی در این جلسه که توسط معاونت اجرایی و بدون هماهنگی با رئیس جمهور انجام شده بود باعث تعجب سایر اعضای هیات دولت شد.
وی افزود: این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که در جلسه مذکور معاونین برخی از دستگاههای دولتی به جای وزرا حضور داشتند.
وی با اشاره به اهمیت بالای ایفای نقش بانک مرکزی به عنوان مقام ناظر بر بانکها، رویکرد معاونت اجرایی ریاست جمهوری را ناقض قانون پولی و بانکی کشور عنوان کرد و آن را نافی اسلوب اخلاقی خواند.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387


موجودی حساب ذخیره ارزی 25 میلیارد دلار است 

    1387/8/6   3:54 ب.ظ 
    مشاهده : 33
 
اصغر گرانمایه‌پور نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به حضور محمود بهمنی و معاونین ایشان در جلسه امروز کمیسیون گفت: در این جلسه رئیس کل بانک مرکزی گزارش مفصلی از وضعیت بحران اقتصادی بوجود آمده در آمریکا و آثار ناشی از آن بر اقتصاد کشورمان ارائه کردند.
همچنین راعی معاون ارزی رئیس کل بانک مرکزی نیز گزارشی از آخرین وضعیت حساب ذخیره ارزی از ابعاد مختلف آن ارائه کردند که بر اساس آن در حال حاضر موجودی حساب ذخیره ارزی 25 میلیارد دلار است.
گرانمایه‌پور اظهار داشت: اگر بر اثر بحران مالی بوجود آمده، در دنیا قیمت نفت پائین نیامده بود قطعا این رقم، رقم خوبی بود و برای اقتصاد کشور مفید بود، اما با کاهش قیمت نفت از 120 دلار به زیر 60 دلار، درآمد ارزی کشور نیز کاهش پیدا کرده است.
عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر درآمد کشور ما وابسته به قیمت نفت است، تصریح کرد:‌ شایسته است مسئولان کاری کنند که درآمدهای کشور به نفت وابسته نباشد و یا با تولید و تقویت صادرات غیرنفتی کاری کنند که این وابستگی کاهش پیدا کند.

دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387


فرار 136 میلیارد دلار سرمایه خارجی از بانک های اماراتی طی سه ماه گذشته 

    1387/7/21   5:01 ب.ظ 
    مشاهده : 43
 
در حالی که نظام بانکی امارات با کمبود 660 میلیارد درهم نقدینگی برای اجرای پروژه های مسکن روبرو شده است کارشناسان اقتصادی هشدار می دهند بحران نظام بانکی این کشور می تواند روند رشد اقتصادی در امارات را با چالش جدی روبرو کند.
یک کارشناس ارشد بانکی در این باره گفت: اگر بحران مالی و اعتبارات بانکهای اماراتی ادامه یابد ، هیچ جایگزینی برای تامین مالی پروژه های ساختمان سازی در دوبی و ابوظبی وجود نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: بانکها به سرمایه های بیشتری برای تامین مالی پروژه ها نیاز دارند و روند خروج سرمایه از امارات ، این بحران را تشدید خواهد کرد .
به گفته وی بانکهای اماراتی حاضر به ارائه اطلاعات شفاف از عملکرد خود نیستند و این در حالی است که شفافیت در چنین شرایط حساسی کمک بزرگی به دولت و بانک مرکزی است .
بر اساس این گزارش ، میزان کل دارایی بانکهای اماراتی تا پایان سال 2007 به بیش از یک تریلیون درهم رسیده بود و این رقم تا پایان ژوئن 2008 به 4/1 تریلیون درهم افزایش یافت. اما در حال حاضر به علت خروج 500میلیارد درهم معادل 136 میلیارد دلار سرمایه خارجی از امارات این رقم به شدت کاهش داشته است.
در حال حاضر نظام بانکی امارات به شدت خطر بحران مالی را احساس می کند و با کمبود 500 میلیارد درهمی منابع مالی روبرو است . بیش از 40 درصد پس اندازهای موجود در بانکهای امارات متعلق به سرمایه گذاران خارجی است و بدون دخالت دولت امارات ،نظام بانکی این کشور با بحران شدیدی روبرو خواهد شد . خروج سرمایه های خارجی از نظام بانکی امارات ، اقتصاد این کشور را فلج خواهد کرد .
های اماراتی حاضر به ارائه اطلاعات شفاف از عملکرد خود نیستند و این در حالی است که شفافیت در چنین شرایط حساسی کمک بزرگی به دولت و بانک مرکزی است . بر اساس این گزارش ، میزان کل دارایی بانکهای اماراتی تا پایان سال 2007 به بیش از یک تریلیون درهم رسیده بود و این رقم تا پایان ژوئن 2008 به 4/1 تریلیون درهم افزایش یافت. اما در حال حاضر به علت خروج 500میلیارد درهم معادل 136 میلیارد دلار سرمایه خارجی از امارات این رقم به شدت کاهش داشته است. در حال حاضر نظام بانکی امارات به شدت خطر بحران مالی را احساس می کند و با کمبود 500 میلیارد درهمی منابع مالی روبرو است . بیش از 40 درصد پس اندازهای موجود در بانکهای امارات متعلق به سرمایه گذاران خارجی است و بدون دخالت دولت امارات ،نظام بانکی این کشور با بحران شدیدی روبرو خواهد شد . خروج سرمایه های خارجی از نظام بانکی امارات ، اقتصاد این کشور را فلج خواهد کرد .
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387

محمدرضا رویانیان امروز در یک نشست خبری اظهارداشت: بر اساس مصوبه ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت، سهمیه سوخت خودرهای شخصی در زمستان تغییری نکرده و همچنان 

    1387/9/25   6:16 ب.ظ 
    مشاهده : 1
 
 به نقل از روابط عمومی پست بانک ایران، به منظور ایجاد سهولت برای روستاییان عزیز دفاتر خدمات بانکی روستایی پست بانک ایران که برای این منظور انتخاب شده‌اند از طریق افتتاح حساب نزد بانک این امکان را برای آنها فراهم می‌کند.
بنابراین گزارش در حال حاضر حدود 7هزار دفتر خدمات بانکی روستایی پست بانک ایران در سراسر کشور انواع خدمات بانکی مورد نیاز هموطنان را به آنان ارائه می‌کنند و تعداد این دفاتر تا پایان برنامه چهارم توسعه به 10هزار دفتر افزایش می یابد.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387

تصمیم‌گیران اقتصادی در آینده‌ای نزدیک به علم نانو مسلط می‌شوند 

    1387/8/28   3:48 ب.ظ 
    مشاهده : 19
 
حسین رحمتی ظهر امروز و در نخستین همایش ملی نانو بیو‌تکنولوژی کاربردی در صنایع غذایی افزود: طی سال‌های اخیر در صنایع غذایی خراسان رضوی و در مسیر رقابت پذیری، نوسازی و بروز‌رسانی ماشین‌آلات و ورود به عرصه‌های استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته گام‌های ارزشمندی برداشته شده است.
وی ادامه داد: با استفاده از تسهیلات صندوق ذخیره ارزی و طرح بنگاه‌های زودبازده در زمینه تولید شیرخشک، قهوه، پنیر، محصولات لبنی، ژلاتین، اسید سیتریک و ... طرح‌های بسیار مهمی به بهره‌برداری رسیده یا در دست اجرا هست که نه تنها در کشور و بلکه در خاورمیانه منحصر به فرد هستند.
وی تاکید کرد:‌ بهره‌برداری کامل از این طرح‌ها سهم صنایع غذایی را از ارزش افزوده کشور ارتقا می‌دهد.
احمدی ‌افزود: درحالی که صنایع غذایی به لحاظ تعداد 5/8 درصد، سرمایه‌گذاری 7/10 درصد و اشتغال 5/12 درصد از کل صنایع را کشور دارا هستند اما این بخش با 16 درصد در تعداد، 6/21 درصد در سرمایه‌گذاری و 7/23 درصد در زمینه اشتغال آماری قابل قبول و امیدوارکننده را در خراسان رضوی پدید آورده است.
رئیس سازمان صنایع و معادن خراسان رضوی اظهار داشت: بر اساس آمار گمرک، سهم صنایع غذایی کشور از کل صادرات بخش صنعت و معدن در سال 86 حدود پنج درصد بود و این در حالی است که در همین مدت صنایع غذایی استان 7/29 درصد از کل صادرات صنعت و معدن را به خود اختصاص داده بود.
وی با اشاره به سهم ارزش افزوده صنایع غذایی از کل فعالیت‌های صنعتی و معدنی گفت: این صنعت با 7/12 درصد بعد از صنایع فلزی و شیمیایی در رتبه سوم قرار دارد اما صنایع غذایی استان از این لحاظ سهم 23 درصدی رتبه دوم را در خراسان رضوی دارا هستند.
احمدی‌ گفت: سهم ارزش افزوده صنایع غذایی استان از کل ارزش افزوده این بخش از کشور 8/3 درصد است.
وی در پایان گفت: با وجود همه مشکلاتی که در صنعت و بخش‌های مختلف قانون وجود دارد اما صنایع غذایی همچنان رشد می‌کنند و این امیدواری‌های آینده را نوید می‌دهد.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387

قیمت نفت در بودجه سال 88 حداکثر 45 دلار تعیین شود 

    1387/9/2   4:19 ب.ظ 
    مشاهده : 17
 
حسین آفریده در میزگردی با عنوان "تاثیر نوسانات قیمت نفت بر بودجه سال 88" که در حاشیه نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در غرفه خبرگزاری فارس برگزار شد گفت: رکود حاکم بر اقتصاد جهانی به علت بحران مالی آمریکا است و اثراتی را بر اقتصاد کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی گذاشته است که بیشترین اثر آن را در کشورهای آسیایی می‌توان دید.
وی افزود: به عنوان مثال کشور چین اعتبار زیادی را قرار می‌دهد تا در مقابل این بحران ایستادگی کند و این اعتبار را به کسانی می‌دهد که در بازار نقش دارند.
وی ادامه داد: این بحران 2 اثر عمده را بر جا گذاشته است که اول ورشکستگی شرکت‌های بزرگ و کوچک و دیگری کاهش شدید قیمت نفت است.
آفریده تصریح کرد: علت کاهش قیمت نفت عرضه زیاد در مقابل کاهش تقاضا است به همین علت جمهوری اسلامی ایران به اوپک پیشنهاد داد برای اینکه کشورهای تولید کننده نفت کمترین ضرر را ببیند عرضه نفت کاهش یابد.
نماینده شیروان در مجلس هفتم اظهار داشت: کشور روسیه برای مقابله با این بحران اعلام آمادگی کرده اما گفته است که تولید نفت خود را کاهش نمی‌دهد و قرار است مازاد نفت خود را ذخیره کند اما وقتی قیمت نفت از یک حد معینی کمتر شد اقدام به کاهش تولید خواهد کرد.
رئیس سابق کمیسیون انرژی پیش‌بینی کرد : طرح ذخیره سازی نفت در روسیه رخ نخواهد داد.
وی افزود: کشورهای تولیدکننده نفت نیز بودجه‌های سالانه خود را با اعتبارات نفتی بالاتری بسته‌اند زیرا با قیمت‌های پایین دچار مشکل خواهند شد.
آفریده با اشاره به بحران مالی جهانی،‌اصلاح وضعیت کنونی اقتصاد دنیا را تا 6 ماه آینده بعید دانست و گفت: وقتی این اوضاع بهبود یافت نباید منتظر بود که قیمت نفت به دوران طلایی خود بازگردد.
وی ادامه داد:‌باید منتظر ورود انرژی‌های جایگزین بود کما اینکه دیده شده است بسیاری از کارخانه‌های بزرگ از سوخت هسته‌ای استفاده می‌کنند و جهان در حال حرکت به سوی انرژی‌های جایگزین است.
آفریده اظهار داشت: در خصوص رابطه نفت و بودجه 88 می‌توان گفت ایده‌ال این است که قیمت نفت را در بودجه بین 40 تا 45 دلار ببندیم.
وی تصریح کرد: کشور فرصت مناسبی برای جدا کردن نفت از بودجه داشت ولی نتوانست از آن استفاده بهینه کند.در حالی‌ که دولت می‌توانست بدون هیچ دغدغه فکری بودجه خود را ببندد. ولی زمانی که قیمت نفت از 45 دلار به 150 دلار رسید بودجه را وابسته به نفت کرد و فکر می‌کرد که این یک درآمد دائمی است.
این استاد دانشگاه گفت:‌ هنگامی که قیمت نفت بالا بود دولت از حساب ذخیره ارزی پول را خارج و در هر کجا که کسری دیده می‌شد تزریق می‌کرد اگر آن زمان پیش‌بینی چنین روزهایی را می‌کردیم اکنون اوضاع ما این گونه نبود.
آفریده گفت:‌ با شرایط موجود اگر نفت را با قیمت بیشتر از 45 دلار در بودجه ببندیم ممکن است با تهدید کسری و مشکلات دیگری مواجه شویم.
وی گفت: باید از این تهدید پیش رو به عنوان یک فرصت استفاده کرد و این درسی شود برای آینده که بتوانیم وابستگی خود را به درآمدهای نفتی کم کنیم این امر اتفاق نمی‌افتد مگر با اینکه بخش خصوصی در عرصه اقتصاد فعال شود.
دسته ها :
سه شنبه بیست و ششم 9 1387
X